Ο Αναστασιάδης ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψη του στην Ουκρανία




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ολοκλήρωσε χθες το βράδι την επίσημη επίσκεψη του στο Κίεβο, όπου πραγματοποίησε επαφές με τον Πρόεδρο, με τον Πρωθυπουργό και με τον Πρόεδρο της Βουλής της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας υπεγράφησαν διμερείς Συμφωνίας και Μνημόνια Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Επίσης, κατά την παραμονή του στο Κίεβο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαιρέτισε το Επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργάνωσαν τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια Κύπρου – Ουκρανίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει στην Κύπρο σήμερα.

Η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας Αρσένιι Γιατσενιούκ, έγινε στα Γραφεία της Κυβέρνησης, στο Κίεβο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση ο Πρωθυπουργός εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας ως προς την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι με την επίσκεψη του δίδεται η ευκαιρία να εκφραστεί η αλληλεγγύη προς την Ουκρανία, αλλά και ευχαριστίες από πλευράς της Δημοκρατίας για τη θέση αρχής της χώρας στο Κυπριακό.

Πρόσθεσε ότι οι συμφωνίες και τα μνημόνια που υπεγράφησαν σήμερα αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την κοινή βούληση των δύο χωρών να ενισχύσουν περαιτέρω τις σχέσεις τους. «Πάντοτε συνεργαζόμασταν στενά και στηρίζαμε ο ένας τον άλλον και με αυτή την επίσκεψη οι σχέσεις μας είναι ακόμη πιο παραγωγικές», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Βουλής της Ουκρανίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε χθες το βράδι συνάντηση, στο Κίεβο, με τον Πρόεδρο της Βουλής της Ουκρανίας κ. Βολοντιμίρ Γκρόισμαν.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, ο κ. Γκρόισμαν ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Ουκρανία περνά μια πολύ δύσκολη περίοδο, όπου χρειάζεται να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της.

Ο κ. Γκρόισμαν ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την προσωπική του συμβολή στην ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας και πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας επιθυμούν την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου – Ουκρανίας, σημειώνοντας ότι οι ομάδες φιλίας των Κοινοβουλίων των δύο χωρών μπορούν να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι σχέσεις των δύο χωρών υπήρξαν πάντοτε πολύ καλές και με την εδώ παρουσία του μεταφέρεται το μήνυμα της αποφασιστικότητας να ενισχυθούν περαιτέρω.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: