Κύρτσος: “Να πάρει αποφάσεις ο Τσίπρας με την κατανόηση της ΝΔ”




“Ο Τσίπρας έχει βάλει την υπογραφή του και πρέπει να τολμήσει, είναι δύσκολες οι αποφάσεις, που πρέπει να πάρει, όμως καλύτερα να τις πάρει αυτός, με την κατανόηση της ΝΔ, παρά να πάμε να ψάχνουμε το επόμενο σχήμα” δήλωσε στον ρ/φ σταθμό “Πρακτορείο 104,9 FM” ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος.

“Θέλω μεγάλες λύσεις, δε θέλω μεγάλες κυβερνήσεις, έχουμε κάνει οικουμενική στο παρελθόν, για να μη γίνει τίποτα”, είπε ο κ. Κύρτσος, μιλώντας στην εκπομπή “καθημερινά” και στον Χρήστο Μάτη, εκτιμώντας πως σε ό,τι αφορά τη ΝΔ “τα δύσκολα περνάνε σιγά- σιγά και αποκαθίσταται ισορροπία δυνάμεων με τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο ευρωβουλευτής ερμήνευσε το αποτέλεσμα της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ ως διπλή επιτυχία, καθώς, όπως είπε, με τη μεγάλη συμμετοχή “μας έστειλε ο κόσμος το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένος να υπάρχουμε και βέβαια δεν πρέπει να κάνουμε κατάχρηση του μηνύματος”, ενώ “το δεύτερο θετικό είναι ο θρίαμβος μιας κεντροδεξιάς λογικής, καθώς και ο κύριος Μεϊμαράκης και κύριος Μητσοτάκης προέρχονται από την ίδια πολιτική σχολή, είναι κεντροδεξιοί προς κεντρώοι και αυτό είναι πολύ καλό, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετακινείται αναγκαστικά πλέον προς την κεντροαριστερά”.

“Όταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού μετακινείται από την αριστερά προς την κεντροαριστερά, είναι πράξη πολιτικής σοφίας να μετακινηθεί και η ΝΔ προς την κεντροδεξιά” είπε ο κ.Κύρτσος εκτιμώντας ότι “το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η δεξιά διολίσθηση του εκλογικού σώματος, δεν υπάρχουν τέτοιες τάσεις, που να είναι κυρίαρχες”.

“Έχουμε τον Γεωργιάδη, ο οποίος είναι δεξιά πτέρυγα, αλλά στα οικονομικά έχει αντιλήψεις ανάλογες με αυτές του κυρίου Μητσοτάκη και νομίζω ότι θα τον στηρίξει στην προσπάθειά του και μετά έχουμε τον κύριο Τζιτζικώστα, που έχει μία τάση να φύγει προς τα δεξιά, αλλά δε νομίζω ότι θα το κάνει, γιατί να πάει να διασχίσει την έρημο…” εξήγησε.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Θεσσαλονίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: