Κυπριακό: Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει να βλέπει πρόοδο




«Στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων έχει σημειωθεί πρόοδος και το κλίμα είναι θετικό, όπως αποτυπώνεται και στο κοινό χριστουγεννιάτικο μήνυμα Αναστασιάδη και Ακκιντζί. Αυτή η πρόοδος δεν ήταν ακόμα αρκετή για να υπάρξει κατάληξη των διαπραγματεύσεων σε συμφωνία».

Αυτό ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, σχετικά με τα όσα διατυπώνονται σε σχέση με τη διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό.

Όπως είπε ο κ. Προδρόμου, «για αυτό και με σύνεση και υπευθυνότητα πρέπει οι δυο πλευρές να συνεχίσουν. Τα μέχρι στιγμής διαμειβόμενα στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων επιτρέπουν να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Θα πρέπει όμως να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας γιατί, όπως εξήγησε ο ίδιος ο πρόεδρος, υπάρχει δρόμος ακόμα»

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, πληροφορίες και αναφορές είτε σε διεθνή διάσκεψη είτε για υποκατάσταση των διαπραγματεύσεων από διεργασίες στο διεθνές φόρουμ του Νταβός έχουν ήδη τύχει του απαραίτητου σχολιασμού από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Εξάλλου, η ίδια η σαφής τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας καθιστά ανυπόστατα και άνευ αντικειμένου όλα τα «σενάρια» που διαδίδονται.

«Ταυτόχρονα, η προφανής ανάγκη και επιθυμία δυνάμεων και παραγόντων στην Ευρώπη να εξομαλύνουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας που βρίσκονται εδώ και καιρό σε στασιμότητα, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνουν αιτία για να παρακαμφθεί η αναγκαιότητα η Τουρκία να ανταποκριθεί σε ήδη ειλημμένες υποχρεώσεις της είτε σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε ειδικότερα έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η σπουδή που παρατηρείται κάποτε για να αποκατασταθούν οι ενταξιακές της Τουρκίας μπορεί να λειτουργήσει και ως ευκαιρία για να ασκηθούν οι απαραίτητες πιέσεις στην Άγκυρα προς όφελος μιας ταχύτερης λογικής και λειτουργικής συμφωνίας για τερματισμό της κατοχής στην Κύπρο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: