Η ντροπή της Χ.Α.: Φράσεις πεζοδρομίου από τους βουλευτές της ναζιστικής οργάνωσης




Εκτός ελέγχου βγήκε η συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης στην Ολομέλεια, καθώς το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών και της αντιμετώπισής τους από την πολιτεία εξακολουθεί να διχάζει, να προκαλεί και να δημιουργεί αντιρρήσεις. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή έσυρε το …χορό των αντιδράσεων με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο κάνοντας ρίνγκ τη Βουλή.

Στη διάρκεια της συζήτησης δεν έλειψαν ακρότητες, γελοιότητες και οξύτατοι διαξιφισμοί που οδηγούν σε παρεκτροπή τη συζήτηση για το ζήτημα που έχει απασχολήσει έντονα το τελευταίο διάστημα την κοινή γνώμη.

Η ναζιστική Χρυσή Αυγή ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, ενώ τις γνωστές διαφωνίες επανέλαβαν οι ΑΝΕΛ επιβεβαιώνοντας τους κυβερνητικούς τριγμούς για το θέμα. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί ωστόσο αφού έχει τη στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Το Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων. Κατά συνείδηση θα ψηφίσουν οι βουλευτές της ΝΔ εφόσον δεν αποσυρθούν τα τρία ζητήματα που για το κόμμα είναι «κόκκινο πανί»: ο γάμος, η υιοθεσία και η ιθαγένεια. Το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει για λόγους εντελώς ξεχωριστούς από τους υπόλοιπους.

Παραληρηματικός ήταν ο λόγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου που όχι μόνο πρότεινε δημοψήφισμα για το θέμα αλλά πρότεινε να χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες σε όλη τη χώρα, μετά την αντίστοιχη προτροπή Αμβροσίου για το Αίγιο.

Χαρακτήρισε δε «βάρβαρη πρόκληση» την εικόνα δύο νέων που φιλήθηκαν στο στόμα ντυμένοι παπάδες μπροστά από την Μητρόπολη, εικόνα που πρέπει να σημειωθεί προκάλεσε αντιδράσεις και από ορισμένους περαστικούς το μεσημέρι.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Αντιδράσεις προκάλεσε το «παραλήρημα» του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του συμφώνου, το οποίο ψηφίζεται απόψε, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο δεν επιτρέπει στο κόμμα του να διενεργεί συσσίτια μόνο για Έλληνες. «Είστε προκατειλημμένοι και μισείτε τους Έλληνες» είπε ο κ. Λαγός, προκαλώντας την «έκρηξη» του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν αντεγκλήσεις.

«Είναι μέρα ντροπής γιατί φτάνουμε σε ένα σημείο πράγματα τα οποία είναι ενάντια στη φύση, ενάντια στη λογική να τα ψηφίζουμε, να νομοθετούμε, και να παρουσιάζουμε το αφύσικο ως φυσικό. Αν έρθει ένας φίλος από την Ολλανδία, από τη Γερμανία από κάποια άλλη χώρα, από το Πακιστάν, που αγαπάνε τις κατσίκες και τα ζώα τους, τι θα γίνει; Θα αποδεχτούμε και τους κτηνοβάτες;» δήλωσε προκλητικά ο Χρυσαυγίτης βουλευτής. Η αντίδραση της Βασιλικής Κατριβάνου από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση και χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σύμφωνα με το Mega, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για τα 14 άρθρα του νομοσχεδίου, καθώς, όπως εξήγησε ο κ. Παπαθεοδώρου πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου που ισχύει σε όλη την Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα ψηφίζεται από την αντιπολίτευση.

Ζητούμενο αποτελεί επίσης η στάση που θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία, καθώς φαίνεται πως δεν υπάρχει ενιαία γραμμή από τους βουλευτές του κόμματος.

Παρέμβαση για το σύμφωνο συμβίωσης από το Αγιο Ορος: Ζητούν τη μη ψήφιση ή την απόσυρσή του

Επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, με την οποία ζητείται η μη ψήφιση και η έστω προσωρινή απόσυρση της ρύθμισης για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ενδελεχούς διαβούλευσης και επαρκούς έκφρασης της βούλησης όλου του λαού «δια τόσο σοβαρά θέματα, ως ο θεσμός της οικογενείας», έστειλε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου ‘Όρους.

Στην επιστολή εκφράζεται η «ανησυχίαν του Αγίου Όρους δια την απειλουμένην εκτροπήν (δια νόμου πλέον) από τας αρχάς και αξίας που συνιστούν την ταυτότητα και τας ρίζας της Ορθοδόξου Παραδόσεως και του πολιτισμού μας».

«Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, σεβόμεθα βαθύτατα τας προσωπικάς επιλογάς του κάθε ανθρώπου, και το δικαίωμά του να θέτη τον εαυτόν του είτε εντός είτε εκτός της Εκκλησίας, διότι πιστεύομε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζη το θεόσδοτον αγαθόν της ελευθερίας του ατόμου» αναφέρει η επιστολή και συνεχίζει :

«Ωστόσο είναι σαφώς ξένον προς τα ήθη του λαού μας και ιδιαιτέρως προκλητικόν προς την ελληνικήν κοινωνίαν, να αφήνεται να εννοηθή ότι το «ομόφυλον ζεύγος» είναι δυνατόν να θεωρήται ως οικογένεια, με όλας τας εντεύθεν νομικάς και κοινωνικάς συνεπείας, ως η υιοθεσία τέκνων κλπ.».

Στη συνέχεια της επιστολής απευθύνεται έκκληση «να μη προχωρήσετε εις την ψήφισιν του εν λόγω νομοσχεδίου, παραμονάς μάλιστα της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων» και τονίζεται: «Ίσως μία προς ώρας απόσυρσίς του, θα έδιδε τον απαιτούμενον χρόνον δια την ενδελεχή διαβούλευσίν του και την δυνατότητα να εκφρασθή επαρκώς η βούλησις του εντίμου ελληνικού λαού δια τόσον σοβαρά θέματα, ως ο θεσμός της οικογενείας».

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η «θερμή παράκλησις» διαβιβάζεται και στα κόμματα και στους βουλευτές, με την προσδοκία να συμβάλλουν στην «αποτροπήν της “επείγουσας” ταυτής νομοθέτησεως».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: