Επεκτείνει τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας ο Πούτιν




Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν επεκτείνει τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Τώρα, πέραν των τουρκικών εταιρειών οι κυρώσεις επεκτείνονται και σε εταιρείες που ελέγχονται από Τούρκους επιχειρηματίες.

Η απόφαση του Ρώσου προέδρου αλλάζει το διάταγμά του της 28ης Νοεμβρίου, βάσει του οποίου επιβαλλόταν οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία.

Ο Πούτιν ζήτησε ακόμα να του παραδοθεί κατάλογος ρωσοτουρκικών συμβολαίων-συμφωνιών που δεν καλύπτονται από τις έως τώρα κυρώσεις, προφανώς για να τις περιλάβει στο επόμενο πακέτο. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται πολλές τουρκικές ή τουρκικών συμφερόντων εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία.

Την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Εμπορίου Μπουλέντ Τουφενκτσί ανέφερε πως οι ρωσικές κυρώσεις έχουν βλάψει την τουρκική, αλλά και τη ρωσική οικονομία. «Οι κυρώσεις αυτές βλάπτουν και τους δύο λαούς και τις δύο χώρες. Ελπίζω να μη διατηρηθούν για πολύ», είπε ο υπουργός.

«Οι εμπορικές συναλλαγές Τουρκίας-Ρωσίας είχαν μειωθεί κατά 38-40% το 2015 σε σχέση με το 2014. Εφέτος οι εξαγωγές μας στη Ρωσία μειώθηκαν πολύ», είπε.

«Στην περίοδο από 24 Νοεμβρίου έως το τέλος του Δεκεμβρίου υπήρξε επιπλέον μείωση 38%. Θεωρούμε πως η μείωση αυτή δεν θα μας επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό», είπε ο Τούρκος υπουργός.

http://www.hurriyetdailynews.com/russian-sanctions-hurting-moscow-and-ankara-turkey-says.aspx?pageID=238&nID=93112&NewsCatID=344

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: