‘Ενας πολιτικός που θα μιλάει με τον …Ύψιστο θα μας σώσει…




Τι είναι ετούτοι; Αυτό ανακράζει κάθε φυσιολογικός άνθρωπος του πλανήτη με όσα φαιδρά γίνονται στον κόσμο μας. Ανοίγεις το χαζοκούτι και τι να δεις; Από τη μία τον Ντόναλντ Τραμπ και από την άλλοι τον αρματωμένο Βλαδίμηρο και ολίγη από αυτόν τον τόσο …παρεξηγημένο και …καλόν άνθρωπο τον Βόλφγκανγκ (ή «λυκοσυμμορίας»-από το wolf που είναι ο λύκος και το gang που είναι η συμμορία εις την αγγλικήν).

Για τον τελευταίο είναι να απορεί κανείς πως δεν βλέπει ότι η Ευρώπη που είναι ο βασικός πολλαπλασιαστής ισχύος της Γερμανίας που είναι σύμφωνα με τους ειδικούς «πολύ μεγάλη για τα ευρωπαϊκά και πολύ μικρή για τα παγκόσμια δεδομένα», ώστε να διαδραματίσει διεθνή ρόλο σταθεροποιητικό και είναι καταδικασμένη να λειτουργεί αποσταθεροποιητικά, ενώ καθώς φαίνεται δεν το καταλαβαίνει κιόλας, υπερεκτιμώντας συστηματικά τις δυνάμεις της. Το καλό είναι πως η Ιστορία διδάσκει ότι ο συνετισμός και η επαναφορά της στην πραγματικότητα συνοδεύεται από πολύ αίμα. Άντε να δούμε.

Ο άλλος ο εκπρόσωπος του «ξανθού γένους», ποιος ξέρει πως ξύπνησε το πρωί και την πέταξε τη ρουκέτα. Απευθυνόμενος στο διεθνές ακροατήριο, εκθείασε αυτά τα πυραυλάκια κρουζ που τα αμολάνε από την Κασπία και τώρα έστειλαν και ένα υποβρυχιάκι να τα ρίξει από τη Μεσόγειο, ένιωσε την ανάγκη να μας πει ότι αν του τη δώσει, μπορεί να τους φορέσει και πυρηνικές κεφαλές για να χτυπήσει τους κατσαπλιάδες του «χαλιφάτου».

Ναι, αυτούς τους γελοίους και ματωμένους εγκληματίες που τρέχουν σαν παλαβοί με κάτι Ντατσούν (σόρι, Τογιότα, γιαπωνέζικα κι αυτά) και κάθε λογής όπλα πάνω διότι κάνουν… τζιχάντ, ιερό πόλεμο (το «κάναμε επανάσταση» από το «λούφα και παραλλαγή» θυμίζει). Που διάβολο θα τους βρει μαζεμένους για να τους εξαερώσει; Οπότε είναι ξεκάθαρο τι τον έπιασε. Μήνυμα στον κουρασμένο Ομπάμα, που πλέον γκρίζαρε και κάνει τα πάντα να αποφύγει τις κακοτοπιές μέχρι να έρθει η ώρα να αποσυρθεί στη Χαβάη, ακολουθώντας ίσως και λίγο τα βήματα του δικού μας Γιάνη με το ένα «ν», να γυρνάει τον κόσμο μιλώντας σε εκστασιασμένα ακροατήρια. Αυτός θα παίρνει χρήματα όμως, διότι ο δικός μας προκύπτει ψιλικατζής. Κάτι πενταροδεκάρες.

Βρήκε και τα κάνει σκέπτονται πολλοί και σκέπτονται τον ισορροπημένο αυτόν κύριο που θέλει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων να πάει για πρόεδρος που θέλει να αποκλείσει τους μουσουλμάνους από τις ΗΠΑ. Μπααα, αυτός δεν ήταν που έλεγε ότι θα τα βρει μια χαρά με τον Βλαδίμηρο, θα γίνουν και φίλοι; Τον βλέπουμε να πηγαίνει στη Ρωσία και μπροστά του ο Πούτιν να φαίνεται αρνάκι και φιλελές. Έχει φτιάξει και κανα-δυο τζαμιά, ολόκληρα τεμένη για να τους πείσει ότι αν σταματήσουν τα παρανοϊκά και αφήσουν τα όπλα όλα θα είναι μέλι-γάλα.

Για να φτάσουμε στο ηθικό δίδαγμα. Στο τέλος θα πεθυμήσουμε τον Γιώργο τον Θάμνο (Bush) που όλοι ξέραμε ότι μιλούσε με τον Μεγαλοδύναμο το βράδυ. Εκεί έπαιρνε τις αποφάσεις του. Κακός ο Σαντάμ, βουρ στον πατσά. Τι θα γινόταν μετά, ποιος θα τον αντικαθιστούσε; Σώπα καημένε, ωχ αδερφέ μου, βλέποντας και κάνοντας. Άρχιζαν μετά οι βιομηχανίες και έβγαζαν κάθε λογής οπλάκια και οχήματα, αεροπλανάκια και ελικοπτεράκια, έπαιρνε μπρος η οικονομία.

Για να έρθει μετά η καταστροφή από τους γιάπηδες και τα παράγωγα, αυτή την τεράστια φούσκα, αυτή την εικονική οικονομία που αν αποφάσιζαν όλοι μαζί να ζητήσουν τα λεφτά που έχουν κερδίσει, το ποσό θα ήταν τετραπλάσιο του πραγματικού παγκοσμίου πλούτου. Και η διάσωση διπλασίασε το αμερικανικό χρέος. Και που είσαι ακόμα. Και έπιασαν οι περικοπές και χάλασε η συνταγή και άρχισε να ξηλώνεται το πουλόβερ. Και αυτός που ταιριάζει στο προφίλ συνομιλητή του Υψίστου, το «Θεέ μου» το λέει όπως φαίνεται μόνο μπροστά στον καθρέπτη άρα απορρίπτεται. Και όλος ο κόσμος δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο, διότι μπλέξαμε με πολλούς λοξούς.

Τρικυμία εν κρανίω οι ηγέτες του κόσμου; Ίσως, ενδεχομένως, πιθανόν.

DAVE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: