Ενας Λεβέντης …χείμαρρος στον “Ενικό”: Πάλλεται, ψεύδεται και φοβάται ο Τσίπρας




Για την ανάγκη δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης, τα περιθώρια συναίνεσης των κομμάτων, το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματός του με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και για το κρίσιμο θέμα του προσφυγικού, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σχολιάζοντας την δήλωση του πρωθυπουργού ότι οι προτάσεις του για απόλυση αργομίσθων στο Δημόσιο, αλλά και όσων έχουν διοριστεί με ρουσφέτια είναι ανεφάρμοστες, ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε ότι στη Βουλή υπάρχουν 12.000 αποσπασμένοι που είναι αργόμισθοι και σημείωσε: «Επειδή είναι δύσκολο να τους βρούμε, θα ανακατεύουμε δίκαιους και άδικους και θα περιμένουμε το δημόσιο να αποδώσει;».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε σε μελέτη του πανεπιστημίου του Λονδίνου για τον έλεγχο των υπαλλήλων, στην οποία συγκεντρώθηκαν πληροφορίες από προϊστάμενους και πολίτες με τους οποίους ήρθαν σε επαφή. «Υπάρχουν σχέδια εάν υπάρχει θέληση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το εάν επιθυμεί τελικά συναίνεση ο πρωθυπουργός, ο κ. Λεβέντης ανέφερε: «Με την ψυχολογική πείρα που έχω βλέπω ότι πάλλεται μεταξύ του πανικού μην του φύγουν βουλευτές και της προσπάθειάς του να δείχνει σίγουρος. Ταλαντεύεται μεταξύ των δύο καταστάσεων».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματός του με την κυβέρνηση, είπε πως όταν έστειλε τα εννέα σημεία στον Αλέξη Τσίπρα, δεν είχε στόχο να συμμετέχει σε κυβερνητικό σχήμα: «Δεν υπήρχε πρόθεση από πλευράς μου για είσοδο στην κυβέρνηση».

Μάλιστα, δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν επιθυμεί να αποτελέσει στήριγμα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ακόμη κι εάν αυτή πέφτει. «Δεν έχω τέτοια εντολή», είπε. «Εγώ κρατήθηκα 30 χρόνια στην πολιτική με κάποιους κανόνες», συμπλήρωσε και τόνισε ότι τον ίδιο ενδιαφέρει να υπάρχει βαθύτερη κουλτούρα συνεργασίας.

Μιλώντας για την ανάγκη δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης, ο Βασίλης Λεβέντης ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας θα έδειχνε γενναιότητα σε περίπτωση που έκανε πίσω και σημείωσε πως δεν θα πρέπει να ακολουθηθεί το μοντέλο της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου: «Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι αξιόλογος άνθρωπος, οι υπουργοί του ωστόσο έπρεπε να είναι τεχνοκράτες. Με τους πολιτικούς λειτουργεί τίποτα; Του έβαλαν φαύλους υπουργούς και τον έριξαν στους τέσσερις μήνες. Εγώ μιλώ για μια κυβέρνηση που θα μείνει για τρία χρόνια».

Ακόμη ανέφερε ότι «οι σημερινοί υπουργοί ταλαντεύονται μήπως πουν κάτι που είναι αντιλαϊκό και αμέσως σπεύδουν και το διαψεύδουν. Οι ξένοι ζητούν κάποια πράγματα και αυτοί δεν τολμούν να τα μεταφέρουν όπως είναι». «Οι μεταρρυθμίσεις, εάν τους βάλεις σάλτσα, παύουν να είναι αποτελεσματικές», δήλωσε ο κ. Λεβέντης.

Φωτογραφία enikos.gr
Φωτογραφία enikos.gr

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μίλησε στον “Ενικό” για την ανάγκη ενός φιλοευρωπαίου πρωθυπουργού, που σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας. «Οι υποψίες των Ευρωπαίων είναι εύλογες. Περνάμε νομοσχέδια μόνο όταν είναι να πάρουμε δόση και μετά κοιμούνται στα ράφια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Πάλλεται και ψεύδεται ο Τσίπρας. Αφού δεν θα κόψει τις συντάξεις και είναι σίγουρος για την πλειοψηφία των 153 βουλευτών, τί την θέλει την συναίνεση; Έχω πεποίθηση ότι αυτή η κυβέρνηση θα καταρρεύσει σύντομα». Ακόμη, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός «σχοινοβατεί»: «Προσπαθεί να βρει το θαύμα να σώσει τον εαυτό του».

«Εάν δεν επέμβουμε άμεσα σε δύο χρόνια, δεν θα παίρνει κανένας σύνταξη», είπε ο Βασίλης Λεβέντης και τόνισε: «Δεν μπορεί να υπάρχουν προνομιούχοι που θα προστατεύεται η σύνταξή τους και άλλοι να ανοίγουν σκουπιδοτενεκέδες για να βρουν φαγητό. Προτείνω να κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων, αυτών που έχουν περισσότερα από 3.000 ευρώ από άλλες πηγές. Υπάρχουν και τριπλοσυνταξιούχοι». Ο Βασίλης Λεβέντης έκανε μάλιστα λόγο συγχώνευση με οροφή τα 1.500 ευρώ.

Μιλώντας για το προσφυγικό και σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει η Frontex να επεμβαίνει χωρίς αίτημα κάποιου κράτους – μέλους, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε: «Πιστεύουμε ακόμη ότι θίγεται η εθνική μας ασφάλεια εάν έρθει εδώ η δύναμη της Frontex για το προσφυγικό θέμα;». Μάλιστα, τόνισε ότι «με την αμέλεια και την φοβία που δείχναμε ότι δήθεν κινδυνεύουμε από πλευράς ανεξαρτησίας, φτάσαμε στην απειλή για έξοδο από την Σένγκεν».

«Η ΕΡΤ κακώς άνοιξε για μένα», δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης σε ερώτηση σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις. «Εξακολουθεί να είναι στέγη αργομισθίας. Έπρεπε να το δούμε διακομματικά το θέμα της δημόσιας τηλεόρασης», συμπλήρωσε και έκανε λόγο για κομματικό στρατό. Μάλιστα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αρρωστημένο κομματικό πάθος. «Αν υπήρχε το ίδιο πάθος για τις μεταρρυθμίσεις θα είχαμε βγει από την κρίση».

ΠΗΓΗ: www.real.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: