Δεύτερη τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, σε επίπεδο διευθυντών ΥΠΕΞ




Η δεύτερη τριμερής συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, σε επίπεδο Γενικών Διευθυντών των υπουργείων Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών/Κυβερνήσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία στις 28 Ιανουαρίου 2016.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στη συνάντηση συμμετείχαν οι Πρέσβεις/Γενικοί Διευθυντές Αλέξανδρος Ν. Ζήνων, Δημήτριος Παρασκευόπουλος και Dore Gold.

`Οπως αναφέρεται, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα τριμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στην προώθηση τομέων συνεργασίας άμεσης προτεραιότητας όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, το περιβάλλον, ο τομέας έρευνας και τεχνολογίας, η διαχείριση υδάτων και η αντιμετώπιση της μετανάστευσης και της τρομοκρατίας.

Συζητήθηκαν, επίσης, περιφερειακά ζητήματα ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Ο κ. Ζήνων ενημέρωσε τους συνομιλητές τους για τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού.

Στο κοινό ανακοινωθέν της τριμερούς συνάντησης συμφωνήθηκε όπως Κύπρος-Ελλάδα-Ισραήλ εργαστούν για τη θεσμοθέτηση και εμβάθυνση της τριμερούς συνεργασίας.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: