Χριστουγεννιάτικο μήνυμα προς τους Έλληνες της Διασποράς από τον υφυπουργό Εξωτερικών




Τα χριστουγεννιάτικα και ποντιακά κάλαντα έψαλε η Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης, Δάφνης και Αγίου Δημητρίου «Η Μαύρη Θάλασσα» στο γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκου Ξυδάκη και του αναπληρωτή διευθυντή Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρη Πλευράκη.

Υποδεχόμενος τα μέλη της ένωσης, ο κ. Αμανατίδης ευχήθηκε στα ποντιακά υγείαν και ευλογίαν και καλόν χρονίαν, και δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχηθώ ευλογημένα και ειρηνικά Χριστούγεννα στον απανταχού της γης Ποντιακό Ελληνισμό, ο οποίος αποτελεί το πιο ζωντανό και ιστορικό τμήμα του ελληνικού Γένους. Εμείς οι Πόντιοι χάρη στη διατήρηση της συλλογικής μας μνήμης καταφέραμε, περνώντας διά πυρός και σιδήρου, να μην χαθούμε αλλά αντίθετα να κατακλύσουμε τα πέρατα της οικουμένης. Ακούγοντας σήμερα τα κάλαντα στην αρχαία μας διάλεκτο αισθάνθηκα συγκίνηση για τη διατήρηση των παραδόσεών μας και σιγουριά για το ότι θα συνεχίσουμε να τιμούμε τα ήθη και την ιστορία μας».

Χριστουγεννιάτικο μήνυμά προς τους Έλληνες της Διασποράς από τον Γιάννη Αμανατίδη

Μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας από την πατρίδα, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στέλνει στους Έλληνες της Διασποράς ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

«Το 2016 συνεχίζουμε ενωμένοι, με κοινό στόχο να βγάλουμε τη χώρα μας οριστικά από τις Συμπληγάδες της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας και της κοινωνίας μας, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του» αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Αμανατίδης και σημειώνει: «Υπερβαίνουμε παθογένειες και λάθη του παρελθόντος, για να παραδώσουμε στη νέα γενιά τη χώρα που οραματιζόμαστε».

Τέλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι Έλληνες της Διασποράς θα σταθούν πρωτοπόροι σε αυτήν την κοινή προσπάθεια και εύχεται σε όλους υγεία, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: