“Αστέρι” στην Guardian ο βουλευτής που παρανομούσε τρώγοντας αμπελοπούλια




Με σημερινό της άρθρο, η βρετανική «Guardian» ασχολείται με το σάλο που έχει προκληθεί από την ανάρτηση φωτογραφίας στο facebook του βουλευτή Ευγένιου Χαμπουλλά, που απεικονίζει μια πιατέλα με αμπελοπούλια.

Το άρθρο κάνει αναφορά στο περιστατικό και στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, κυρίως από χρήστες του διαδικτύου που τον καλούν σε παραίτηση.

Αναφορά γίνεται και στην ανακοίνωση του κόμματος του κ. Χαμπουλλά, το Δημοκρατικό Συναγερμό, που «κράτησε αποστάσεις» από το βουλευτή του κάνοντας λόγο για «πλήρη σεβασμό στις ευρωπαϊκές οδηγίες και την εθνική νομοθεσία», ενώ το άρθρο αναφέρεται και στα δημόσια σχόλια του κ. Χαμπουλά, ότι δεν αποσύρει την ανάρτηση.

Η «Guardian» αναφέρει πως η παγίδευση αμπελοπουλιών είναι παράνομη στην Κύπρο, ωστόσο υπάρχει κερδοφόρα μαύρη αγορά για το είδος. Πολιτικοί, λέει, έχουν κατηγορηθεί ότι κάνουν τα στραβά μάτια στο πρόβλημα, ενώ άλλοι ζητούν την αλλαγή της νομοθεσίας.

Επικαλούμενο Κύπριους περιβαλλοντιστές, το άρθρο αναφέρει πως την περασμένη άνοιξη εξοντώθηκαν δύο εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά. Στο νησί, προσθέσει, χρησιμοποιούνται παράνομα δίχτυα και ξόβεργα για την παγίδευση αμπελοπουλιών και άλλων ειδών, που αποφέρουν 80 ευρώ την ντουζίνα στα τοπικά εστιατόρια.

ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: http://www.theguardian.com/world/2015/dec/15/anger-as-cyprus-mp-shows-off-banned-dish-of-songbirds-at-restaurant

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: