“Απόβαση” στη Νέα Υόρκη 4 υπουργών και Ντέλιας, μόνη χαμένη η Θεοδώρα




Η κ. Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ, ο κ. Ντέκλαν Κοστέλο  της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τέσσερις υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης θα λάβουν μέρος σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη, που ξεκινά την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται την επομένη.

Θα είναι και μία άτυπη συζήτηση των εκπροσώπων των δανειστών με τους υπουργούς, αν και από τις 7 μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου θα βρίσκονται όλοι μαζί στην Αθήνα.

Ο λόγος της συνάντησης στη Νέα Υόρκη είναι το συνέδριο που διοργανώνει κάθε χρόνο η Capital Link.

Η κ. Θεοδώρα Τζάκρη, δεν προσκλήθηκε στο συνέδριο -θα ήταν σκάνδαλο πια πέντε υπουργοί για δυό μέρες στη Ν. Υόρκη- και έτσι έχασε το ταξίδι στην αμερικανική μεγαλούπολη, που “θα το συνδύαζε με άλλες δραστηριοσούλες”, όπως είπε ένας Ελληνας διπλωμάτης, για να κάνει ένα όμορφο δεκαήμερο στην Αμερική.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, μπορεί λοιπόν το ταξίδι στη Νέα Υόρκη που προγραμμάτιζε η υφυπουργός Βιομηχανίας, να ακυρώθηκε τελικά, όμως τέσσερις άλλοι υπουργοί θα ταξιδέψουν κανονικά στις ΗΠΑ. Εκτός του αριθμού των υπουργών που «απαιτείται» να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο φόρουμ, εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως η κυρία Κουντουρά είναι αναπληρώτρια υπουργός του Γιώργου Σταθάκη!

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του capital link, οι παρεμβάσεις των κ.κ. Χουλιαράκη και Μάρδα θα είναι εικοσάλεπτης διάρκειας, ενώ ο κύριος Σταθάκης θα συμμετέχει σε συζήτηση διάρκειας δύο ωρών και η κυρία Κουντουρά μισής ώρας.

Υπενθυμίζεται ότι και πέρυσι η κυβέρνηση τότε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχε εκπροσωπηθεί με επίσης τέσσερις υπουργούς στο ίδιο φόρουμ, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις, που όπως φαίνεται όμως δεν έκαναν ούτε των επόμενων… το αυτί να ιδρώσει, αναφέρει η εφημερίδα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: