Απόσπαση μελών της Ε.Φ στην Αστυνομία για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας




Όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν συνδρομή από το στρατό τους στις δυνάμεις ασφαλείας, γι’ αυτό το λόγο δεν πρέπει να θεωρείται κάτι το παράξενο για εμάς, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, σχολιάζοντας την απόφαση για μετάθεση αριθμού μελών της Εθνικής Φρουράς στην Αστυνομία, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται για θέματα τρομοκρατίας.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο Ιωνάς Νικολάου σημείωσε πως δεν υπάρχει οποιαδήποτε ιδιαίτερη πληροφόρηση που να προκαλεί ανησυχία και υπέδειξε ότι η απόφαση αυτή λαμβάνεται στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνουν όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Τόνισε δε πως “λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα και στα πλαίσια αυτά κρίθηκε αναγκαία και η εφαρμογή εκείνης της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποίαν, όταν κριθεί ανάγκη στα πλαίσια των μέτρων που θα ληφθούν, να συνδράμει και η Εθνική Φρουρά”.

Κληθείς να απαντήσει σε αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η μετάθεση μελών της Ε.Φ., ο κ. Νικολάου απάντησε ότι ” κατανοούμε όλοι την ανάγκη που υπάρχει κι εδώ θα πρέπει να επιδείξουμε όλοι μια σύνεση και υπευθυνότητα”.

“Σίγουρα κανείς δεν θέλει να προκαλεί προβλήματα στον άλλο, αλλά αντιλαμβάνεστε, μπροστά σε αυτήν την κατάσταση που εκτυλίσσεται γενικότερα στην περιοχή μας και σε ολόκληρη την Ευρώπη, νομίζω ότι είναι το λιγότερο που μπορούσε να γίνει από εμάς”, είπε ο Υπουργός, και υπενθυμίζοντας πως όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν συνδρομή από το στρατό τους στις δυνάμεις ασφαλείας, διερωτήθηκε “γιατί για εμάς να είναι ιδιαίτερα παράξενο και να γίνεται τόσο μεγάλη συζήτηση;”.

Παράλληλα ο κ.Νικολάου σημείωσε ότι τα ζητήματα ασφάλειας δεν συζητούνται δημόσια και ο ίδιος δεν μπορεί να αναφέρει οτιδήποτε άλλο, πέραν του γεγονότος ότι “έχουμε πάρει τέτοια μέτρα που να διασφαλίζουν όσο γίνεται περισσότερο το επίπεδο ασφάλειας στον τόπο μας”.

 ΚΥΠΕ – Σταύρος Κονιώτης – Κύπρος, ΛΕΜΕΣΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: