Αναζητούν τους δράστες της επίθεσης εναντίον του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου




Την ομάδα που κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις στον Βασίλη Οικονόμου, τους ελεγκτές στην Ομόνοια, αλλά και τους μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ πριν από μερικές ημέρες απέναντι από το Πολυτεχνείο, αναζητά η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με το βραδινό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Επιτελείς της ΓΑΔΑ εκτιμούν ότι πρόκειται για ομάδα με πολύ καλή οργάνωση και διακριτούς ρόλους ως προς τον τρόπο δράσης. Όπως φαίνεται από τα χτυπήματα που έχουν κάνει μέχρι τώρα, ακολουθούν την τακτική παρακολούθησης του στόχου, ενώ στη συνέχεια ένα από τα μέλη ειδοποιεί τα υπόλοιπα, που σπεύδουν χτυπούν και εξαφανίζονται γρήγορα.

Οι αντιεξουσιαστές λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης καθώς φορούν είτε κράνη, είτε κουκούλες ώστε να μην αναγνωρίζονται τα χαρακτηριστικά τους, ενώ φορούν και γάντια κάτι που δείχνει – σύμφωνα με τους αστυνομικούς – ότι δεν θέλουν να αφήσουν αποτυπώματα.

Σύμφωνα με πηγές οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν σχηματίσει μια συγκεκριμένη εικόνα για το ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από αυτή την επίθεση, ωστόσο επισημαίνουν πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να ταυτοποιηθούν πρόσωπα μιας και στην περιοχή δεν υπάρχουν ούτε κάμερες ασφαλείας.

ΚΑΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Την εκτίμηση ότι η επίθεση εναντίον του χθες το βράδυ στα Εξάρχεια ήταν πολύ καλά οργανωμένη και πως οι δράστες λειτούργησαν βάσει σχεδίου εξέφρασε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου.

“Ήταν στημένη όλη η υπόθεση, δηλαδή στα δέκα λεπτά που πήγα στο μαγαζί ήρθε ο πρώτος ‘ανιχνευτής’ της ομάδας και με ρώτησε άμα με λένε Οικονόμου και μόλις του απάντησα χειροδίκησε με γρονθοκόπησε και όρμησαν και οι υπόλοιποι”, είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής και πρόσθεσε:

“Φορούσαν και τα γάντια τους. Ήταν σχεδιασμένη επιχείρηση για να μη μείνουν ίχνη πίσω τους. Μου φάνηκε καταδρομική επιχείρηση, δηλαδή χτύπησαν με σφοδρότητα και ήταν θέμα τύχης που δεν χτύπησα περισσότερο. Ήταν καλά σχεδιασμένη”.

Οι επιτελείς της αστυνομίας με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους εκτιμούν ότι πρόκειται για συγκεκριμένη ομάδα αντιεξουσιαστών που έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες ημέρες αρκετές ενέργειες όπως η διπλή επίθεση με μολότοφ κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, ο προπηλακισμός ελεγκτών στην Ομόνοια, αλλά και η επιδρομή κατά των μοτοσικλετιστών της ΔΙΑΣ απέναντι από το Πολυτεχνείο.

Όπως φαίνεται η ομάδα αυτή παρακολουθεί τους στόχους της, κάνει κατόπτευση του χώρου της επίθεσης, ενώ ένα από τα μέλη της αναλαμβάνει την κατάλληλη στιγμή να ειδοποιήσει τα υπόλοιπα ώστε να δράσουν αστραπιαία.

Άλλωστε ο τρόπος δράσης τους φάνηκε και από τη χθεσινή επίθεση στον Βασίλη Οικονόμου. Όπως είπε ο βουλευτής είχε συμπληρώσει μόλις δέκα λεπτά στο εστιατόριο που βρίσκεται δίπλα στο γραφείο του όταν οι νεαροί εισέβαλαν και άρχισαν να τον χτυπούν αφού πρώτα τον ρώτησαν αν είναι όντως ο βουλευτής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΛΑΣ έχει σχηματίσει μια εικόνα για την ομάδα που κρύβεται πίσω από τα κράνη και τις κουκούλες, ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα. Μιλώντας στον Real fm ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας, δήλωσε πως τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο εξαιτίας αυτών των επιθέσεων λέγοντας πως δεν έχει σκοπό να ωραιοποιεί την κατάσταση. Εξήγησε ωστόσο ότι το φαινόμενο αυτό πρέπει να σταματήσει.

Την επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ, καταδίκασαν όλα τα κόμματα, ενώ τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης όσο και οι υποψήφιοι πρόεδροι κάλεσαν την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα των Εξαρχείων.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: