«Αναρχικοί» 13 ετών: Έξι ανήλικοι μεταξύ των συλληφθέντων για τα χθεσινά επεισόδια




ΝΕΑ  ΕΞΕΛΙΞΗ: Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στα επεισόδια που ξέσπασαν χθες μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών στα Εξάρχεια πήραν μέρος, και μάλιστα έχοντας ενεργό ρόλο, παιδιά που η ηλικία τους δεν ξεπερνούν τα 11 χρόνια. Τα βίντεο που έδειξε το Mega στο δελτίο του είναι συγκλονιστικά.

Οι εικόνες που έδειχνε ο τηλεοπτικός φακός με τα παιδιά να πετούν πέτρες και ξύλα κατά των διμοιριών των ΜΑΤ ακολουθώντας το “παράδειγμα” των μεγαλυτέρων επιβεβαιώθηκαν και μετά τις συλλήψεις που έκανε η ΕΛΑΣ μιας και οι έξι από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι με τον έναν εξ αυτών να είναι 13 ετών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ η περιοχή των Εξαρχείων θυμίζει πεδίο μάχης.

Οι αντιεξουσιαστές έκαψαν ένα κατάστημα και προκάλεσαν φθορές σε πολλά αυτοκίνητα, πεζοδρόμια και σηματοδότες. Όπως αποδείχθηκε οι κουκουλοφόροι είχαν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο το οποίο περιελάμβανε τη συνεχή τροφοδοσία τους με μολότοφ, τις οποίες είχαν αποθηκεύσει σε ένα υπόγειο και μάλιστα είχαν βάλει και “τσιλιαδόρους” για να μην πλησιάσουν εκεί οι αστυνομικοί.

Πλήγμα στα σχέδια των αναρχικών να μετατρέψουν σε μεγαλύτερη κόλαση τα Εξάρχεια χθες το βράδυ ήταν ο εντοπισμός από αστυνομικούς κρύπτης στο λόφο του Στρέφη όπου είχαν αποθηκεύσει υλικά για περισσότερες από 300 μολότοφ.

Διαδηλωτές συγκρούονται με άνδρες των ΜΑΤ μετά το τέλος διαδήλωσης στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στην Αθήνα, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Διαδηλωτές συγκρούονται με άνδρες των ΜΑΤ μετά το τέλος διαδήλωσης στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στην Αθήνα, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Και η φετινή επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου σημαδεύτηκε από έκτροπα, σε περιορισμένη, έστω, έκταση.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 26 προσαγωγές και 13 συλλήψεις. Στις συγκρούσεις τραυματίσθηκαν και τέσσερις αστυνομικοί. Κλασικά αυτοκίνητα καταστράφηκαν, καταστήματα υπέστησαν ζημιές και οι μολότοφ και τα δακρυγόνα πλημμύρισαν το έρημο το κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με το Mega, οι δρόμοι γύρω από τα Εξάρχεια μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, γύρω στις 8 το βράδυ, με τους κουκουλοφόρους να πετούν μολότοφ, φωτοβολίδες και καδρόνια και τους αστυνομικούς να “απαντούν” με ρίψεις δακρυγόνων και χημικών. Οι οδομαχίες συνεχίστηκαν, με μικρότερη ένταση, έως αργά το βράδυ της Κυριακής σε δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων.

Η επόμενη ημέρα των επεισοδίων βρήκε τους κατοίκους των Εξαρχείων να μετρούν, για μια ακόμη φορά, τις πληγές τους. Ένα κατάστημα ρούχων τυλίχθηκε στις φλόγες στην οδό Θεμιστοκλέους, με την ιδιοκτήτρια να λέει ότι κάποιος πέταξε μέσα σε αυτό βενζίνη. Ένα περίπτερο στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας υπέστη μεγάλες ζημιές όταν εκδηλώθηκε φωτιά στην τέντα από μολότοφ.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι πως μεταξύ των 13 συλληφθέντων οι έξι είναι ανήλικοι με τον νεαρότερο να είναι μόλις 13 ετών και ένας αλλοδαπός. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: