Αυξάνει η ένταση στις κουρδικές περιοχές: Ενισχύονται οι τουρκικές δυνάμεις




Ενισχύουν ακόμα περισσότερο τα μέτρα ασφαλείας και τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας στη νοτιοανατολική Τουρκία, με απόφαση των αρχών.

Με εντολή της τουρκικής κυβέρνησης ο στρατός εμπλέκεται πλέον και επισήμως στην αστυνόμευση στις περιοχές αυτές. Έτσι βάσει των νέων εντολών η τουρκική αστυνομία μπορεί, οποτεδήποτε κρίνει απαραίτητη, την επέμβαση του στρατού κατά του ΡΚΚ.

Οι Τούρκοι θα εμπλέξουν σε αποστολές αστυνόμευσης ακόμα και τις ειδικές δυνάμεις του στρατού, ειδικά στις περιοχές κατά μήκος των συνόρων με την Συρία, καθώς οι Τούρκοι στοχεύουν στο σταμάτημα της επικοινωνίας ΡΚΚ και Κούρδων της Συρίας.

Οι Τούρκοι αρνούνται ότι τα νέα μέτρα που λαμβάνουν είναι προάγγελος μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεων για την εκκαθάριση των πόλεων της νοτιοανατολικής Τουρκίας από τις δυνάμεις του ΡΚΚ.

Ωστόσο οι πράξεις τους, τους διαψεύδουν καθώς περισσότεροι από 3.000 δάσκαλοι, καθηγητές και γιατροί έχουν φύγει από τις πόλεις Κιρζέ και Σιλοπί, τις τελευταίες ημέρες ως…κάτι να επίκειται.

http://www.hurriyetdailynews.com/curfews-in-turkeys-southeast-to-be-tightened-further.aspx?pageID=238&nID=92582&NewsCatID=341

http://mignatiou.com/2015/12/pros-genikevmeno-polemo-tourkias-rkk-sigkentrononte-dinamis-ekaterothen-ekkenononte-perioches/

http://mignatiou.com/2015/10/tourkiki-enantion-tous-epithesi-katangelloun-i-kourdi-tis-sirias/

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: