Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα, ζήτησε και έλαβε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.

Αυτό έγινε γνωστό από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και επισημαίνεται ότι τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο πως ο Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία.

Ο πρωθυπουργός προχώρησε στην ενέργεια αυτή καθώς είχε πληροφορίες ότι ο κ. Σακελλαρίδης ήταν αντίθετος στο νομοσχέδιο που έρχεται σήμερα στην ολομέλεια για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τον φόρο στο κρασί. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι άλλοι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν στο νομοσχέδιο.

Ο κ. Σακελλαρίδης παραιτήθηκε από το βουλευτικό, ανακοινώνοντας την απόφασή του με μια λιτή ανακοίνωση, αφήνοντας αιχμές για την κυβερνητική πολιτική, αλλά και ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό που τον εμπιστεύτηκε.

«Ο λόγος της παραίτησής μου είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής», αναφέρεται σε δήλωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη που δημοσιεύει το left.gr. Ο κ. Σακελαρίδης χαρακτηρίζει μονόδρομο και την παραίτηση και την απόσυρση από την κεντρική πολιτική σκηνή.

«Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος γι’ αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής» αναφέρει ο κ. Σακελλαρίδης.

«Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε, από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόησή του, στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου. Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γαβριήλ Σακελλλαρίδης υπήρξε πολύ στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και μέλος του στενού του κύκλου.

Στη θέση του κ. Σακελλαρίδη, ορκίστηκε με πολιτικό όρκο, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης ο οποίος ήταν πρώτος επιλαχών από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, στην Α’ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το βράδυ στη Βουλή, εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε ότι διαφωνεί με τους πλειστηριασμούς ακινήτων ενώ είπε ότι την ίδια στάση θα κρατήσει και για το Ασφαλιστικό.

«Κάποιοι από εμάς είμαστε στη Βουλή, εκπροσωπώντας μερίδα της κοινωνίας που πίστεψε ότι θα υπερασπιστούμε τις κόκκινες γραμμές μας» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε: «κάποιοι προσπαθούν να βάλουν κάτω από το χαλί, τις κόκκινες γραμμές για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αν προσπαθήσει κανείς να ερμηνεύσει το δυσνόητο άρθρο 15 καταλαβαίνει ότι ελάχιστοι θα μπορέσουν να καλύψουν τις προϋποθέσεις, μόνον ένας στους δέκα».

«Θέλω να είμαι τίμιος απέναντι στο λαό. Είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνω» συμπλήρωσε ο κ. Νικολόπουλος, ενώ στην ερώτηση, αν θα παραμείνει στους ΑΝΕΛ απάντησε: «Εγώ θα ήθελα οι βίοι μας να είναι παράλληλοι και να συνεχίσω να συνεργάζομαι με τον Πάνο Καμμένο. Θα είναι από εκεί και πέρα δική του απόφαση. Δεν εξαρτάται από εμένα».

«Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους ΑΝΕΛ, γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα. Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του”, σχολίασε, σχετικά, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: