Ρώσος διασωθείς πιλότος: “Μας έπληξαν χωρίς προειδοποίηση στον συριακό χώρο”




Καταρρίπτει εντελώς τους τουρκικούς ισχυρισμούς ο διασωθείς Ρώσος πιλότος του καταρριφθέντος Su-24 δηλώνοντας πως δεν υπήρξε καμία τουρκική προειδοποίηση.

«Δεν υπήρξε προειδοποίηση, ούτε μέσω ασυρμάτου, ούτε οπτικά. Δεν υπήρξε καμία επαφή. Για αυτό και συνεχίσαμε την αποστολή μας κανονικά. Η ταχύτητα του αεροσκάφους κρούσης μας δεν συγκρίνεται με αυτή ενός F-16. Αν ήθελαν να μας προειδοποιήσουν θα μπορούσαν να πετάξουν παράλληλα με εμάς. Δεν έκαναν τίποτα από αυτά. Ο πύραυλός τους έπληξε το κάθετο σταθερό μας (ουρά) εντελώς απροσδόκητα. Δεν προλάβαμε καν να ελιχθούμε», είπε.

Ο συγκυβερνήτης του Su-24 Κονσταντίν Μουράτιν τονίζει πως το αεροσκάφος δεν είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο.

«Έχουμε πραγματοποιήσει πολλές αποστολές και γνωρίζουμε πλέον την περιοχή σαν την παλάμη μας. Εκτελούμε τις εξόδους και επιστρέφουμε στη βάση μας βάσει προαποφασισμένης πορείας. Εγώ είμαι ο πλοηγός. Γνωρίζω άριστα την περιοχή και μπορούσα να κατευθύνω το αεροσκάφος με κλειστά μάτια», είπε.

Τόνισε επίσης ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί στην Συρία. «Ανυπομονώ να τελειώσω από τους γιατρούς και να τεθώ πάλι εν υπηρεσία. Έχω ένα λογαριασμό να ξεπληρώσω για χάρη του νεκρού συναδέλφου μου», είπε.

Sputnik, Μόσχα, Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: