Προκαταρκτικές έρευνες διατάσσει ο Άρειος Πάγος για Πανούση-μηνυτήρια αναφορά




Δύο προκαταρκτικές, ποινικές, έρευνες διάταξε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Πανούση και τη μηνυτήρια αναφορά Παρασκευόπουλου-Τόσκα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισαγγελέως Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η πρώτη έρευνα αφορά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση και η δεύτερη τη μηνυτήρια αναφορά των κ.κ. Παρασκευόπουλου και Τόσκα.

Η εισαγγελέας ζητά, όσον αφορά την έρευνα για τις καταγγελίες Πανούση, τη διακρίβωση τυχόν αξιόποινων πράξεων για το κακούργημα της άσκησης βίας έναντι πολιτικού και την άσκηση παράνομης βίας και συμμετοχής σε κατάληψη δημοσίου κτηρίου, σχετικά με την κατάληψη της πρυτανείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Η εισαγγελέας ζητά επίσης να διερευνηθούν η επίθεση κατά του κ. Πανούση στο πανεπιστήμιο και η τοποθέτηση βόμβας στο γραφείο του, το 2009, ακόμα και αν οι δύο υποθέσεις έχουν τεθεί στο αρχείο.

Σχετικά με τη δεύτερη έρευνα, η εισαγγελέας ζητά να διερευνηθεί αν τα έγγραφα που οι κ.κ. Παρασκευόπουλος και Τόσκας υποστηρίζουν ότι διέρρευσαν στον Τύπο είναι γνήσια. Αν διαπιστωθεί η γνησιότητά τους τότε θα ασκηθεί δίωξη για υπεξαίρεση εγγράφων, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος, από την πλευρά της διοίκησης της ΕΥΠ.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: