Περδίκης: «’Ανομη συνεργασία» ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ στον εκλογικό νόμο και συσκότιση στο Κυπριακό




Για «αβάσιμα επιχειρήματα» από πλευράς ΑΚΕΛ και «ολοφάνερη άνομη συνεργασία» με την ηγεσία του ΔΗΣΥ έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, αναφερόμενος στις εξελίξεις αναφορικά με την τροποποίηση του εκλογικού νόμου.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης των Οικολόγων, ο κ. Περδίκης είπε ότι η ιστορία της εφαρμογής της απλής αναλογικής στην Κύπρο απέδειξε ότι το επιχείρημα για αποκλεισμό των πρόσκαιρων συνδυασμών είναι αβάσιμο.

Οι πρόσκαιροι προεκλογικοί σχηματισμοί υπήρχαν και πριν την υιοθέτηση της απλής αναλογικής, θα υπάρχουν και με την αύξηση του εκλογικού μέτρου στο 3,6%, το 4% και το 5%, είπε, και πρόσθεσε ότι «είναι θέμα πολιτικής κουλτούρας».

Είναι ένα ακόμη αβάσιμο επιχείρημα από την πλευρά του ΑΚΕΛ που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, την ολοφάνερη άνομη συνεργασία με την ηγεσία του ΔΗΣΥ, συμπλήρωσε.

Ανέφερε ότι η εκτίμηση των Οικολόγων, που στηρίζεται σε μετρήσεις της κοινής γνώμης, είναι ότι σημαντικός αριθμός των ψηφοφόρων των δύο μεγάλων κομμάτων δεν ταυτίζεται με την ηγεσία των κομμάτων σε αυτό το ζήτημα.

Αναφερόμενος εξάλλου στην ενημέρωση των κομμάτων για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος των Οικολόγων έκανε λόγο για «μονομερή συσκότιση», η οποία συνεχίζεται και εντείνεται.

Είπε ότι το «μικρό πορτάκι» της ενημέρωσης για τις συνομιλίες μέσω των συνεργατών του Προέδρου έχει επίσης κλείσει, ενώ στις αιτήσεις για ενημέρωση προς τους κυρίους Μαυρογιάννη και Παντελίδη, οι δύο τους παραπέμπουν στον Πρόεδρο.

Εξάλλου, ο κ. Περδίκης είπε ότι η ενημέρωση της Βουλής από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη δεν αναβλήθηκε απλώς, αλλά τελικά ακυρώθηκε.

Ενώ η Βουλή δέχτηκε την απαράδεκτη πρακτική της κλειστής συνεδρίας και «έκαναν τα χατίρια του Προέδρου», ο Πρόεδρος τους γύρισε την πλάτη, πρόσθεσε.

Εξέφρασε παράλληλα ανησυχίες και επιφυλάξεις για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και έκανε λόγο για εξωφρενική παρέμβαση της Τουρκίας στην πρόσφατη αναφορά των ΗΕ για τις έρευνες για τους αγνοούμενους.

«Η Τουρκία στα βασικά θέματα παραμένει άτεγκτη και δεν φαίνεται ότι είναι διατεθειμένη να επιτρέψει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό», κατέληξε.

ΚΥΠΕ – Αντώνης Γκιλδάκης – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: