Όχι στις ειδικές οικονομικές ζώνες από Περιφέρεια Αλ. Μακεδονίας-Θράκης




“Δεν μιλάμε για ειδικές οικονομικές ζώνες, ούτε θα δεχθούμε να μιλήσουμε”, ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Παυλίδης, αναφερόμενος στις συζητήσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό για τη δημιουργία οικονομικών ζωνών στους ακριτικούς νομούς της περιοχής.

Ο κ. Παυλίδης, με την ευκαιρία παρουσίας της περιφέρειας στην έκθεση “Philoxenia”, μιλώντας στον ρ/φ σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM, είπε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να δημιουργηθούν φορολογικές και όχι οικονομικές ζώνες στη Θράκη, προκειμένου -όπως είπε- να δημιουργηθεί μια ισορροπία μεταξύ των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη Θράκη και σε περιοχές της Βουλγαρίας.

“Μιλάμε για τη δυνατότητα εξίσωσης, από πλευράς κρατικών ενισχύσεων και κρατικών επιβαρύνσεων στις δύο πλευρές των συνόρων. Δεν μιλάμε να επιβληθεί κάτι προς την κατεύθυνση της Βουλγαρίας, αλλά να δημιουργηθεί κάτι εξισορροπιστικό από τη δική μας πλευρά” τόνισε.

Ο κ. Παυλίδης χαρακτήρισε σημαντικό πρόβλημα σε όλη την Περιφέρεια τη φυγή των ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία, εξαιτίας της ελκυστικότητας των κινήτρων που υπάρχουν εκεί και υπογράμμισε ότι η ΕΕ δίνει τελείως διαφορετικές περιφερειακές και κρατικές ενισχύσεις στη Βουλγαρία σε σχέση με την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

“Αυτό θα πρέπει να διορθωθεί και η συζήτηση που γίνεται τελευταία δεν είναι για οικονομικές ζώνες, είναι για φορολογικές ζώνες. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό, αν και δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια. Εμείς θέλουμε να το δούμε και αν αυτό μπορεί να θεραπευτεί, χωρίς να επιφέρει συνέπειες και προβλήματα στον τόπο μας, τότε δεν θα διαφωνήσουμε. Αλλά πρώτα να το δούμε” κατέληξε.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Θεσσαλονίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: