Ο κόσμος καίγεται και η Αθήνα…




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Ο ιστορικός του μέλλοντος που θα ξαναπαίζει τα βίντεο των ειδήσεων της 22ας Νοεμβρίου 2015 θα εκπλαγεί. Θα πάθει γενική σύγχυση, θα ξανακοιτάζει τις ημερομηνίες νομίζοντας ότι κάνει λάθος.

Όλος ο κόσμος συγκλονισμένος από τη γενική αντεπίθεση του ISIS, από την οδυνηρή διαπίστωση ότι η παράλογη δολοφονική ισλαμική τρομοκρατία έχει πια διεισδύσει στις σύγχρονες δημοκρατικές ανεκτικές κοινωνίες.

Με τρόπο που το κάθε ISIS προσπαθεί να επιβεβαιώσει τους ρατσιστές, τις ναζιστικές θεωρίες. Ότι το Ισλάμ, η διαφορετικότητα είναι επικίνδυνα, αποτελεί απειλή για την ζωή και την καθημερινότητα μας. Και γι αυτό θα πρέπει να εξοντωθεί.

Όμως, όταν ο ιστορικός του μέλλοντος κοιτάξει τα αρχεία για την Ελλάδα θα δει άλλη εικόνα.

Θα δει έναν υπουργό Δικαιοσύνης να δίνει την μάχη του για να βγει με βραχιόλι από την φυλακή ένα πρώην «παιδί» που έχει καταδικασθεί για τρομοκρατία. Και επιμένει σε αυτή την επιλογή. Μόλις πριν δυο εβδομάδες καλούσε όλους να μετατρέψουν σε «Μαύρο Δεκέμβρη» για την κοινωνία μας το δεκαήμερο που έρχεται. Με ένα κήρυγμα μίσους που μόνο τα «παιδιά» από τις Βρυξέλλες που τίναξαν το Παρίσι στον αέρα θυμίζουν.

Θα δει μια κυβέρνηση να καταγγέλλει τα ΜΜΕ ότι είναι ηθικοί αν όχι και φυσικοί αυτουργοί για τα γκαζάκια στο σπίτι ενός υπουργού, που τυγχάνει εκτός από εργολάβος να είναι και ο μέντορας του πρωθυπουργού. Άσκησαν κριτική, αποκάλυψαν τα «ανοικτά» Πόθεν Εσχες του κ. Φλαμπουράρη, επομένως αυτοί είναι υπεύθυνοι για ό,τι κι αν συμβεί.

Ωραίο ακούγεται σαν άλλοθι για επιβολή του νόμου της σιωπής. Καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση με γκαζάκια εναντίον του σπιτιού του κ. Φλαμπουράρη. Και όλοι χαιρετίζουμε ότι επιτέλους ήρθε μια τέτοια ειλικρινής καταδίκη μετα από χρόνια, που βουλευτές πολιτικοί, πολιτευτές που δεν άνηκαν στην Αριστερά, έβλεπαν τα γραφεία τους να καταστρέφονται από βόμβες ή γκαζάκια που έβαζαν κάποια «παιδιά». Να μην τολμούν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο γιατί κάποιοι στην Βουλή τους είχαν αποκαλέσει Τσολάκογλου, χωρίς να νοιώθουν την ευθύνη, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι είναι ηθικοί αυτουργοί στη διάχυση του τυφλού μίσους στην κοινωνία μας.

Ο ιστορικός θα έβλεπε τον κ. Τσίπρα που μια ζωή την πέρασε στις διαδηλώσεις και στο πεζοδρόμιο να καταγγέλλει τους αντιεξουσιαστές με τους οποίους μέχρι πριν μερικούς μήνες συγχρωτίζονταν με τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή (κακώς φυσικά) τον αποδοκίμασαν στο Πολυτεχνείο.

Και μετα θα περάσουμε στο επόμενο θέμα. Όπου τέσσερις τύποι έδωσαν μια μάχη ξεκατινιάσματος πριν ο ένας τους καταφέρει να γίνει αρχηγός σε μια Νέα Δημοκρατία, την οποία φρόντισαν να εξευτελίσουν ως κόμμα και ως παράταξη.

Τόσο δεν είχαν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους που από σιγουριά ότι θα χάσουν ήθελαν να κάνουν όλο και πιο μικρή την ΝΔ που θα κέρδιζε ο αντίπαλος τους. Και φαίνεται ότι το πέτυχαν. Προσφέροντας πολύ κακή υπηρεσία στην χώρα.

Δημιουργώντας στον κ.Τσιπρα την ψευδαίσθηση πως ό,τι κι να συμβεί, ό,τι κι αν κάνει, όσο και να υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών, όσο κι αν περιέκοψε τις συντάξεις, θα μένει στο Μαξίμου γιατί δεν υπάρχει αντίπαλος.

Αλλά όπως στο προαύλιο του Πολυτεχνείου ο κ. Τσίπρας συνειδητοποίησε ότι οι αντιεξουσιαστες είναι απέναντι, ότι οι αποδοκιμασίες δεν είναι πια μόνο για τον κ. Χατζιδάκη και τον κ. Πάγκαλο αλλά και για τον ίδιο, πολύ σύντομα θα αντιληφθεί ότι δεν του αρκεί να μην υπάρχει σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση. Γιατί τον ρόλο της αντιπολίτευσης θα τον έχει αναλάβει ο συνταξιούχος, ο άνεργος, ο μισθωτός, ο νέος που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, ο αγρότης…

Ίσως γι’ αυτό ο κ. Παυλόπουλος βρέθηκε να εκλιπαρεί χθες για κυβερνητική σταθερότητα μέχρι το τέλος του 2016. Γιατί αντιλαμβάνονται του τι επέρχεται.

Και ο ιστορικός του μέλλοντος βλέποντας το βίντεο των ειδήσεων της 21ης Νοεμβρίου 2015, θα καταλάβει πολλά για το πρόβλημα μας. Για το πώς έφτασε η χώρα μέχρι εδώ…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: