Ο Απόστολος δεν προλαβαίνει να δει τον …Βούδα




Θερμοκρασίες… Βόρειου Πόλου επικρατούν μεταξύ του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Κώστα Καραμανλή, παρότι ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος, δηλώνει δημοσίως ότι οι σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό είναι «μια χαρά»…

Λόγω… περιοδειών: Μιλώντας χθες στο Mega, ο Απ. Τζιτζικώστας παραδέχθηκε ότι, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της ΝΔ, δεν έχει συναντηθεί με τον κ. Καραμανλή, αλλά υποστήριξε ότι αυτό οφείλεται στο «φορτωμένο» πρόγραμμα των περιοδειών του και στις λοιπές προεκλογικές υποχρεώσεις του. Ωστόσο, η αλήθεια είναι μάλλον διαφορετική, αφού είναι παγκοίνως γνωστό ότι ο πρώην πρωθυπουργός αντιτάχθηκε εξαρχής στην υποψηφιότητα του Απ. Τζιτζικώστα.

Στηρίζει Μεϊμαράκη: Αλλωστε, σύμφωνα με το Εθνος, ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος, εν όψει και των εσωκομματικών εκλογών στις 22 Νοεμβρίου, βλέπει πολύ κόσμο στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη, έχει πάρει καθαρή θέση σχετικά με την «επόμενη μέρα» στη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τονίζει στους συνομιλητές του ότι εκείνο που προέχει είναι να διασφαλιστεί η ενότητα της παράταξης, υπογραμμίζοντας πως ο μοναδικός τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να αναδειχθεί πρόεδρος του κόμματος ο Β. Μεϊμαράκης – με τον οποίον, περιττεύει να ειπωθεί, βρίσκεται σε διαρκή επαφή. Σημειώνεται επίσης ότι από την πλατεία Μαβίλη έχουν περάσει τόσο ο Αδ. Γεωργιάδης όσο και ο Κυρ. Μητσοτάκης, οι οποίοι -σε αντίθεση με τον Απ. Τζιτζικώστα- βρήκαν χρόνο, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας τους, να συναντηθούν με τον πρώην πρωθυπουργό.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο «στρατόπεδο» Τζιτζικώστα ανήκει πλέον και ένας καραμανλικός, ο Π. Λειβαδάς, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί «παιδί» του Θ. Ρουσόπουλου, στην τελευταία περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή. Εντούτοις, οι γνωρίζοντες λένε ότι η απόφασή του να στηρίξει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα αποτελεί καθαρά προσωπική επιλογή.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: