Γεροβασίλη: Στηρίζει Λάμπρου, αιχμές για Πανούση και όσους “υπονομεύουν την κυβέρνηση”




Όσους επιχειρούν να ταυτίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία κατήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, με συνέντευξή της στην ΕΡΤ 1. Η κ. Γεροβασίλη κατήγγειλε επίσης ότι κάποιοι επιχειρούν να πλήξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης σε αυτή την κρίσιμη φάση και παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με στόχο την επιστροφή τους στην εξουσία.

«Γίνεται μια προσπάθεια ταύτισης του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. Αυτό δεν είναι ανεκτό από εμάς. Οι θέσεις μας για την τρομοκρατία είναι γνωστές, δεν θα απολογηθούμε γι’ αυτές και βεβαίως εδώ θίγονται και συγκεκριμένα πρόσωπα και υπολήψεις και ζωές. Γι’ αυτό δεν μπορεί να περιφέρονται ζωές στα κανάλια κατά τέτοιον τρόπο», είπε η Κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως ο κ. Λάμπρου έχει δώσει έναν αγώνα στη ζωή του υπέρ των δικαιωμάτων των ανθρώπων που εκτίουν ποινές στις φυλακές και προφανώς έχει συνομιλήσει μαζί τους. «Αυτό, βεβαίως, δεν μπορεί να ποινικοποιείται και δεν μπορεί να περιγράφεται ως σχέση με την τρομοκρατία», είπε.

Η κ. Γεροβασίλη κατήγγειλε επικίνδυνα παιχνίδια από κάποιους που θέλουν να πλήξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της χώρας. «Τώρα σε μια στιγμή ιδιαίτερη για τη χώρα και ιδιαίτερη για τη διαπραγματευτική μας προσπάθεια που γίνεται αυτόν τον καιρό και που ξέρουμε όλοι ότι είναι πάρα πολύ έντονη και καθοριστική.

»Υπάρχουν κάποιοι, λοιπόν, οι οποίοι θέλουν να πλήξουν και την προσπάθεια, αλλά και τη χώρα, προκειμένου οι ίδιοι να επιβληθούν ξανά στην εξουσία. Υπάρχουν τέτοια σενάρια σε κάποιους κύκλους», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως αυτό δεν είναι καινούργιο, έρχεται από παλιά και αυτά «είναι επικίνδυνα παιχνίδια, όχι γιατί κινδυνεύει και απειλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ή η κυβέρνηση απ’ αυτά, αλλά γιατί απειλείται η ίδια η πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας», είπε.

Κληθείσα να σχολιάσει τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την υπό όρους απόλυση, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται προκειμένου να εισάγει νομοσχέδια. Δεν πιέζεται, δεν εκβιάζεται, δεν διαπραγματεύεται»,υπενθύμισε πως την περίοδο εκείνη υπήρχε απεργία πείνας και κινδύνευε ένας άνθρωπος να πεθάνει.

«Και βεβαίως οι παρεμβάσεις έπρεπε να υπάρχουν και καλώς έγιναν σε μια διαπραγματευτική προσπάθεια, προκειμένου να εξομαλυνθεί κατά το δυνατόν η κατάσταση και να μην κινδυνεύει και ανθρώπινη ζωή. Αυτό συνέβη. Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση νομοθετεί με τον τρόπο που πρέπει να νομοθετήσει σε διαπραγμάτευση με την κοινωνία, βεβαίως. Σε διαπραγμάτευση με φορείς, βεβαίως. Χωρίς να πιέζεται και χωρίς να εκβιάζεται», είπε.

Για τα όσα μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Mega, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε: «παρακολουθούσα ένα δελτίο ειδήσεων και βλέπω έναν τρόπο παρουσίασης ενός θέματος της ιστορίας με τον κύριο Πανούση- με παρουσίαση διαλόγων, να εμπλέκονται πρόσωπα, φωτογραφία συν διάλογος δίπλα, σαν πραγματικό γεγονός. Ενδεχομένως, κάποιος του περιέγραψε ένα γεγονός. Ένα σοβαρό μέσο ενημέρωσης, προφανώς το μεταδίδει ως τέτοιο και όχι ως έναν διάλογο ο οποίος έχει διεξαχθεί, βάζοντας φωτογραφία, βάζοντας τον διάλογο από κάτω. Είναι ένας τρόπος ο οποίος ξεφεύγει πια από τα όρια της ενημέρωσης και γίνεται προπαγάνδα. Επ’ αυτού, λοιπόν, ήθελα να διαμαρτυρηθώ». Για δε την επικοινωνία που είχε χθες βράδυ με τον τηλεοπτικό σταθμό και την αρνητική απάντηση που έλαβε στο αίτημά της να παρέμβει, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε η στάση αυτή συνιστά λογοκρισία.

«Προφανώς, είναι και λογοκρισία -ή προσπάθεια λογοκρισίας- και εν πάση περιπτώσει αποκλεισμός. Και φυσικά δεν είναι ενοχλητικό σε προσωπικό επίπεδο, αλλά όταν ως εκπρόσωπος κυβέρνησης τηλεφωνώ για να παρέμβω στο δελτίο ειδήσεων, που μόλις λίγο πριν παρεμβαίνει στέλεχος της ΝΔ για ψύλλου πήδημα’, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό ξεπερνάει τα όρια των κανόνων, ξεφεύγει από τους κανόνες ενός μέσου επικοινωνίας, ενός μέσου ενημέρωσης», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Αναφερόμενη στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «η κυβέρνηση έδωσε πολύ μεγάλη μάχη όσον αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας και βεβαίως εξακολουθεί, αν και είμαστε κοντά σε μια λύση».

«Δεν τελείωσε η προσπάθεια, έχουμε και μια βδομάδα ακόμη συνομιλιών. Κατά συνέπεια δεν μπορούμε να πούμε για την τελική απόφαση. Ωστόσο, η διαπραγμάτευση αυτή και οι συνομιλίες πήγαν αρκετά καλά όσον αφορά στην πρώτη κατοικία και είμαστε κοντά σε μια λύση, που είναι και κοντά και στην πρόταση που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά στα όρια των ομάδων που θα προστατευθούν.

»Εννοώ τα οικονομικά, εισοδηματικά κριτήρια και την αντικειμενική αξία της κατοικίας. Είμαστε κοντά στην ελληνική πρόταση, χωρίς αυτό βεβαίως να έχει τελειώσει. Έχουμε υποσχεθεί, έχουμε δεσμευθεί», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Στο ερώτημα αν οι θεσμοί βρέθηκαν κοντά στην ελληνική πρόταση επειδή πείστηκαν κατά τις διαπραγματεύσεις ή αν προηγήθηκε πολιτική παρέμβαση, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι «υπήρχαν πολιτικές παρεμβάσεις και αυτές έχουν αποτυπωθεί και στις συνομιλίες του Πρωθυπουργού με όσους χρειάστηκε και με τους πολιτικούς αρχηγούς, διότι τα ζητήματα είναι εξόχως πολιτικά».

»Δεν μπορεί σήμερα να επιτρέψουμε, μέσα στην κρίση, σε ανθρώπους που έχουν πληγεί και δεν αντέχουν άλλο, να χάσουν τα σπίτια τους. Αυτό δεν ήταν ανεκτό από μας», είπε η κ. Γεροβασίλη. Ερωτηθείσα σχετικά με το ισοδύναμο για τη μη επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως και αυτό το θέμα θα κλείσει ως τη Δευτέρα που συνεδριάζει το Euro Working Group ενώ για τις 100 δόσεις, είπε ότι «το μέτρο θα συνεχιστεί όπως ήταν, απλώς μπαίνει ένα περιθώριο στο πότε τελειώνει αυτό το μέτρο, προς τα εκεί γίνονται οι συζητήσεις.

»Το μέτρο θα παραμείνει, οι εκατό δόσεις παραμένουν, δεν πλήττονται και αυτό ήταν η επιτυχία της κυβέρνησης μέσα στη διαπραγμάτευση», είπε η κ. Γεροβασίλη τονίζοντας ότι η συζήτηση είχε ξεκινήσει από τους δανειστές που ζητούσαν την κατάργηση του μέτρου και επομένως, έχουμε μια επιτυχία διότι το μέτρο παραμένει.

Με αφορμή την αυριανή απεργία και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι συμμετέχει στην απεργία, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι «απεργία υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων, είναι θεμιτό και η δύναμη του ελληνικού λαού είναι και η διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας και της κυβέρνησης».

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα

http://mignatiou.com/2015/11/apiles-enantion-tou-panousi-tha-tou-lioso-to-kefali-pios-o-rolos-tou-lamprou/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: