Γεροβασίλη και Ν.Δ. έριξαν και ένα καυγά έτσι για το …καλό




«Συνέρθετε γρήγορα… Μην κάνετε αρένα την Βουλή» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία πήρε τον λόγο απευθυνόμενη στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ., Γιάννη Βρούτση.

Ο κ. Βρούτσης είχε κάλεσε την κ. Γεροβασίλη να ανακαλέσει την «απαράδεκτη και απρεπέστατη δήλωσή της εναντίον της ΝΔ, διότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που έφερε την Δημοκρατία στην Ελλάδα με αγώνες και θυσίες».

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως αναφέρθηκε σε tweet του ‘Αδωνι Γεωργιάδη σύμφωνα με το οποίο «οι Πόντιοι θα ζητήσουν το κεφάλι του κ. Φίλη επί πίνακι στο Σύνταγμα» και τόνισε στην δήλωσή της την οποία και επαναλαμβάνει πως οι άνθρωποι που δρουν ενάντια στον κοινοβουλευτισμό δεν κοιτούν τι έχουν απέναντί τους. «Δεν βρήκαν λοιπόν, το κεφάλι του Φίλη στο Σύνταγμα και πήραν το κεφάλι του κ. Κουμουτσάκου. Αυτό είναι κίνδυνος για την Δημοκρατία. Πρέπει να θωρακίσετε τη Δημοκρατία» είπε η κ. Γεροβασίλη.

Κάλεσε τέλος τους βουλευτές της ΝΔ να μην παρασύρονται – παρότι έχουν εκλογές και γίνονται κατανοητές οι αντιπαραθέσεις, προκαλώντας δριμείες αντιδράσεις από την πτέρυγα τις αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Σας δίνω μια δικαιολογία. Δώσατε μια υπερβολή στην αγανάκτησή της και νομίζω ότι παρασυρθήκατε και εγκλωβιστήκατε. Σας καλώ να το ξανασκεφτείτε», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

“Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε ο κ. Κουμουτσάκος”…

Την απερίφραστη καταδίκη της βίαιης επίθεσης που δέχτηκε ο κ. Κουμουτσάκος έξω από το Κοινοβούλιο, εξέφρασε εκ μέρους της κυβέρνησης η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη μίλησε για διαμόρφωση, τις τελευταίες μέρες, ενός κλίματος “από αυτούς που παραδοσιακά φλερτάρουν με την ακροδεξιά”. Έφερε ως παράδειγμα ανάρτηση του ‘Αδωνι Γεωργιάδη ότι οι Πόντιοι θα ζητήσουν το κεφάλι του κ. Φίλη επί πίνακι, για να επισημάνει η κ. Γεροβασίλη ότι “όποιος φλερτάρει με την ακροδεξιά και τροφοδοτεί το μίσος, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τελικά γίνεται ο ίδιος θύμα”. Η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε πως “επομένως, οι ακροδεξιοί δεν βρήκαν το κεφάλι του κ. Φίλη το απόγευμα και πήραν του κ. Κουμουτσάκου”, για να σημειώσει ότι “θα πρέπει η ΝΔ να αποφασίσει αν είναι ένα κόμμα της Δημοκρατίας, του Κοινοβουλευτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού ή αν είναι απλά μια συνιστώσα της ακροδεξιάς”.

Ολόκληρη η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη για την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος:

“Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε ο κ. Κουμουτσάκος έξω από το Κοινοβούλιο. Είδαμε τις τελευταίες μέρες να τροφοδοτείται, να διαμορφώνεται ένα κλίμα από αυτούς που παραδοσιακά φλερτάρουν με την ακροδεξιά. Για παράδειγμα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο twitter, υπήρχε ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη, να δηλώνει, να λέει ότι οι Πόντιοι θα ζητήσουν το κεφάλι του κ. Φίλη επί πίνακι.

Όποιος φλερτάρει με την ακροδεξιά και τροφοδοτεί το μίσος, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τελικά γίνεται ο ίδιος θύμα. Επομένως, οι ακροδεξιοί δεν βρήκαν το κεφάλι του κ. Φίλη το απόγευμα και πήραν του κ. Κουμουτσάκου.

Θα πρέπει η ΝΔ να αποφασίσει αν είναι ένα κόμμα της Δημοκρατίας, του Κοινοβουλευτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού ή αν είναι απλά μια συνιστώσα της ακροδεξιάς”.

— Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του καταδικάζει «τη θρασύτατη επίθεση από φασιστοειδή στο βουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο».

«Η επίθεση αυτή αναδεικνύει το πόσο επικίνδυνο είναι το ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες. Προσπαθώντας να αναδείξουν σε μείζον πολιτικό θέμα μια προσωπική θέση του Ν. Φίλη που εκφράστηκε, μάλιστα, προ διετίας, κατάφεραν να ανασύρουν στο προσκήνιο τις δυνάμεις του μίσους και της ακροδεξιάς βίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το φλερτ με την πατριδοκαπηλία, ούτε μπορεί να τους βγάλει από το πολιτικό τους αδιέξοδο, ούτε αρμόζει σε πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να ονομάζονται δημοκρατικές» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ν. Λ., ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: