Πληγωμένοι από τις επιθέσεις οι Γάλλοι, κτυπούν στόχους του ΙΚ στη Ράκα της Συρίας




Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν 20 βόμβες το βράδι της Κυριακής στο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, την πόλη Ράκα της ανατολικής Συρίας, καταστρέφοντας ένα διοικητικό κέντρο και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

“Ο πρώτος στόχος που καταστράφηκε χρησιμοποιούνταν από το Νταές (σ.σ. το ακρωνύμιο του ΙΚ στα αραβικά) ως κέντρο διοίκησης, κέντρο στρατολόγησης τζιχαντιστών και αποθήκη όπλων και πυρομαχικών. Ο δεύτερος στόχος στέγαζε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών” ανέφερε στην ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο.

Στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν δέκα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές της Γαλλίας, οι μέχρι στιγμής επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα τη ρίψη τουλάχιστον 20 βομβών και την επίθεση σε 30 επιλεγμένους στόχους υψηλής σημασίας μέσα και στα περίχωρα της πόλης.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για συνέχιση των επιθέσεων και τις επόμενες ημέρες, ενώ είναι σίγουρο ότι θα εντατικοποιηθούν με τη συνδρομή και των Αμερικανών, κατόπιν της κοινής απόφασης που χθες σήμερα το πρωί σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Ομπάμα με τον Ολάντ για ενίσχυση των στρατιωτικών τους δεσμών στην περιοχή και την καταστροφή του ISIS.

Η επίθεση έγινε με την συνεργασία των ΗΠΑ και αφετηρία ήταν τα αεροδρόμια της Ιορδανίας και των Αραβικών Εμιράτων όπου εδρεύουν τα γαλλικά αεροπλάνα.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Οι Γάλλοι ερευνητές ταυτοποίησαν άλλους δύο από τους νεκρούς δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, εκτός από τον Ομάρ Ισμαήλ Μοστεφαΐ, 29 ετών, και πλέον γνωρίζουν τα στοιχεία των τριών από αυτούς, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές.

Οι δύο άνδρες που ταυτοποιήθηκαν ήταν Γάλλοι που διέμεναν στο Βέλγιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εισαγγελέα Φρανσουά Μολέν. Ο ένας, ηλικίας 20 ετών, ήταν ο δράστης μιας από τις επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν κοντά στο Σταντ ντε Φρανς. Ο δεύτερος, ηλικίας 31 ετών, ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στη λεωφόρο Βολτέρ, κοντά σε ένα μπαρ στο ανατολικό Παρίσι.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η ταυτοποίησή τους κατέστη δυνατή μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων τους.

Ταυτόχρονα, η γαλλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του Twitter τη φωτογραφία ενός υπόπτου, του Αμπντεσλάμ Σαλά, 26 ετών, κάνοντας έκκληση στους πολίτες που γνωρίζουν κάτι για αυτόν να δώσουν πληροφορίες. Ο Σαλά, που έχει γεννηθεί στο Βέλγιο και κατοικούσε στη συνοικία Μολενμπέκ των Βρυξελλών, ενδέχεται να εμπλέκεται στις επιθέσεις του Παρισιού και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τις βελγικές αρχές.

Η αστυνομία χαρακτήρισε τον Σαλά “επικίνδυνο” και συνέστησε στους πολίτες “να μην επέμβουν” οι ίδιοι αν τον δουν αλλά να ενημερώσουν τις αρχές.

REUTERS, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Παρίσι, France, Ουάσιγκτον, USA

http://mignatiou.com/2015/11/anamoni-gia-to-siriako-diavatirio-sinestise-o-germanos-ipourgos-esoterikon/

http://mignatiou.com/2015/11/taftopiithikan-tris-apo-tous-drastes-oli-tous-galli-katazitite-enas-poli-epikindinos/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: