Γάλλοι και άλλοι 2 τρομοκράτες-Ταυτοποιήσεις σορών και έκτακτη σύνοδος ΕΕ




Δύο Γάλλοι που είχαν διαμείνει στις Βρυξέλλες, ο ένας από τους οποίους στην συνοικία Μόλενμπικ της βελγικής πρωτεύουσας, περιλαμβάνονται μεταξύ των δραστών των φονικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι.

Εξάλλου τα “δύο αυτοκίνητα με πινακίδες Βελγίου” που βρέθηκαν από τους Γάλλους ερευνητές στο Παρίσι και σε ένα κοντινό προάστιο, είχαν μισθωθεί “στην αρχή της εβδομάδας στην περιοχή των Βρυξελλών”, σύμφωνα με την εισαγγελία. Συνολικά επτά πρόσωπα κρατούνται στο Βέλγιο στο πλαίσιο της βελγικής πτυχής της έρευνας, προστίθεται από την ίδια πηγή.

Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε το σαββατοκύριακο σειρά ερευνών σε συνοικία των Βρυξελλών και εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι ερευνούν ένα μισθωμένο βελγικό αυτοκίνητο που βρέθηκε στο Παρίσι κοντά στο σημείο της πιο φονικής από τις επιθέσεις, αυτής στην αίθουσα συναυλιών του Μπατακλάν.

Στο μεταξύ οι σοροί 103 από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι έχουν αναγνωρισθεί, όμως “20 έως 30” σοροί παραμένουν χωρίς ταυτότητα, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

“Έχουν αναγνωρισθεί 103 σοροί, υπάρχουν 20 έως 30 πρόσωπα που δεν έχουν ακόμη αναγνωρισθεί. Αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες ώρες”, διευκρίνισε στο τέλος μιας συνάντησής του με οικογένειες θυμάτων. Τουλάχιστον 129 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις και περισσότεροι από 350 τραυματίσθηκαν.

Στο μεταξύ έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις 20 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες συγκαλεί η Λουξεμβουργιανή προεδρία μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας η απόφαση αυτή ελήφθη από κοινού με τις γαλλικές αρχές. «Αντιμέτωποι με τη βαρβαρότητα και την τρομοκρατία, η Ευρώπη στέκεται ενωμένη με τη Γαλλία.

Μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι, αυτό το έκτακτο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων θα ενισχύσει την ευρωπαϊκή απάντηση, εξασφαλίζοντας παράλληλα την παρακολούθηση των μέτρων που έχουν ληφθεί», αναφέρει η ανακοίνωση.

Χρ. Βασιλάκη, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Βρυξέλλες, Βέλγιο, Παρίσι, Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: