Eπισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων




Το νομοσχέδιο για την πώληση δανείων, υπό το φως και των συνεχιζόμενων επαφών της Τρόικας στην Κύπρο, οι αντιδράσεις των κομμάτων για τη δεξίωση, στα κατεχόμενα, της Αμερικανικής Πρεσβείας, και η διάψευση της Πρεσβείας για φερόμενες δηλώσεις της Αμερικανίδας Πρέσβειρας, οι εξελίξεις αναφορικά με τον ΟΣΕΛ, η διαβίωση των μεταναστών στις βάσεις Δεκέλειας, καθώς και οι εκδηλώσεις του Ραδιομαραθωνίου, είναι από τα βασικά θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

“Προαπαιτούμενο ο νόμος για πώληση δανείων” είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας “Αλήθεια” που γράφει ότι οδηγείται στην ολομέλεια το σχετικό νομοσχέδιο την Πέμπτη και ότι “Αβέρωφ-Νικόλας προτείνουν εταιρεία διαχείρισης κακών δανείων”. Αλλού αναφέρει ότι προκλήθηκε “τρικυμία” για την Πρέσβειρα των ΗΠΑ, με τα κόμματα να αντιδρούν και την Πρεσβεία να αναφέρει ότι εσφαλμένα αποδόθηκαν δηλώσεις στην Πρέσβειρα και ότι η πολιτική της Ουάσινγκτον δεν έχει αλλάξει. Επίσης η “Α” γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι ο ΥΠΕΣ διαβεβαίωσε ότι κανένας υπάλληλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα απολυθεί.

Υπό τον τίτλο “Πήγε για εγχείρηση και έμεινε σακατεμένος” στεγάζει το κύριό της θέμα “Η Σημερινή” που γράφει ότι 62χρονος πήγε για επέμβαση στον αυχένα στο ΓΝ Λευκωσίας και λίγο μετά δύο βίδες που του τοποθετήθηκαν έφυγαν και του τρύπησαν τον οισοφάγο, με αποτέλεσμα σήμερα να νοσηλεύεται στην εντατική. Αλλού αναφέρεται στις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ιορδανία και γράφει ότι προωθείται συμμαχία στο θέμα της ενέργειας. Επίσης η “Σ” στο πρωτοσέλιδό της προβάλλει τις συνεχιζόμενες διαμάχες στον ΟΣΕΛ.

“Ο Φιλελεύθερος” φιλοξενεί το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο Παραλίγο κρίση με τις ΗΠΑ” και αναφέρεται στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για φερόμενες δηλώσεις της Πρέσβειρας των ΗΠΑ σε δεξίωση στα κατεχόμενα στην οποία παρευρέθηκαν και αξιωματικοί του κατοχικού στρατού, καθώς και για τις εξηγήσεις που εκτόνωσαν την κατάσταση. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι η διαμόρφωση του νομοσχεδίου για την πώληση δανείων θα καθορίσει την στάση των δανειστών στην πολιτική διαπραγμάτευση της Παρασκευής. Επίσης ο “Φ” αναφέρει ότι ο οδηγός που παρέσυρε στο θάνατο τον 25χρονο Στέφανο Γεωργίου στη Λεμεσό θα δικαστεί για ανθρωποκτονία.

“Μαζί ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ και στην πώληση δανείων” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η “Χαραυγή” που αναφέρει ότι το ΔΗΚΟ “αναζητεί άλλοθι” για να ψηφίσει με τον ΔΗΣΥ την πακετοποίηση και πώληση δανείων σε τρίτους. Αλλού γράφει για τις επαφές του ΓΓ του ΑΚΕΛ με την ΠΑΣΥΚΙ και τις δηλώσεις του ‘Αντρου Κυπριανού ότι, εν μέσω κρίσης, η Κυβέρνηση περικόπτει τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία. Αλλού η “Χ” γράφει ότι ζητούνται εξηγήσεις από το Δήμαρχο Αγίου Δομετίου για την εκμίσθωση γηπέδων σε ιδιώτη και ότι το θέμα διερευνά ο Γενικός Ελεγκτής.

“Σκληρές οι επιλογές για τους μετανάστες των Βάσεων” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” που αναφέρει ότι δεκάδες μετανάστες, υπό το φόβο της απέλασης, έχουν υποβάλει αίτημα για άσυλο. Αλλού, φιλοξενώντας και φωτογραφία, γράφει ότι ξεκίνησε ο Ραδιομαραθώνιος 2015 και πως οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 29 του μήνα. Επίσης αναφέρεται στις αντιδράσεις για την δεξίωση της αμερικανικής Πρεσβείας στα κατεχόμενα, παρουσία αξιωματικών του τουρκικού στρατού, και στις εξηγήσεις που δόθηκαν.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: