Έκθεση Ελληνικού Βιβλίου σήμερα στην Αστόρια με τη συμμετοχή του Μάνου Γαβρά




To ελληνοαμερικάνικο σχολείο του  Αγίου Δημητρίου  Αστόριας σε συνεργασία με τον οργανισμό  «Hellenic Book Club» διοργανώνει έκθεση ελληνικού βιβλίου, στο πολιτιστικό κέντρο της κοινότητας  «Πέτρος Γ. Πατρίδης”, (30-03 30 Drive, Astoria, NY 11102), σήμερα Παρασκευή 20 Νοεμβρίου,  6:00 με 9:00 μ.μ.

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση  των βιβλίων «Φιστίκιος ο Αιγινήτης» και «Φυστίκιος ο Αιγινήτης 2 : Αρχαία Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» από τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων και ηθοποιό  Μάνο Γαβρά, γνωστό και από τον ρόλο του «Νικηφόρου»  στην τηλεοπτική σειρά του ANT, «Μπρούσκο».

Και τα δύο βιβλία της σειράς γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία ,είναι best–sellers στην κατηγορία της παιδικής- εφηβικής λογοτεχίας , ενώ ο Μάνος Γαβράς ετοιμάζει το τρίτο βιβλίο του  «Φιστίκιου” με τίτλο «Φυστικιάδα» .  Αναφέρεται σε ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας, με καταπληκτική εικονογράφιση της Μαργαρίτας Ζερβελάκη , και είναι σε ύφος   παιδικού  ημερολόγιου του «Wimpy Kid».  Ο  πρωταγωνιστής  «Φυστίκιος»είναι ένας έξυπνος πιτσιρικάς που θέλει να εντυπωσιάσει την Αφροδίτη, την  πιο όμορφη  στην τάξη του . Ο ίδιος «σκαρφίζεται» φανταστικές ιστορίες, σε μια προσπάθεια να την πείσει , ότι  είναι ένας πρόγονος του  Ηρακλή και να την εντυπωσιάσει .

Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετάσχει η χορωδία του σχολείου του Αγίου Δημητρίου υπό την διεύθυνση του καθηγητή μουσικής κ. Βαγγέλη Χαζίρογλου.  Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ημερήσιου και του απογευματινού μας σχολείου υπό την επιμέλειa της κ. Γαρύφαλο Ψίλη καθώς και η χορευτική ομάδα του ελληνοαμερικάνικου σχολείου William Spyropoulos  θα παρουσιάσουν  παραδοσιακούς ελληνικούς  χορούς από όλη την Ελλάδα.

Οι οργανωτές περιμένουν σήμερα όλους τους ομογενείς στο Πολιτιστικό κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης». Αναφέρουν: Θα μπορέσετε να διαλέξετε ελληνικά βιβλία , βιβλία για όλη την οικογένεια από το Hellenic Book Club , βιβλία για μικρούς και  μεγάλους μεταξύ αυτών και το bestseller λεξικό «Say it in Greek» και το «Say It Greek 2: The «phrase book» , που μόλις κυκλοφόρησε.

Ο συγγραφέας Μάνος Γαβράς θα παρουσιάσει ο ίδιος τον «Φυστίκιο» και τις περιπέτειές του . Ο Φυστίκιος θα  καταφέρει  να κλέψει τα φτερωτά σανδάλια του Ερμή και  έτσι να  κερδίσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες ;

Ο συγγραφέας θα υπογράψει τα βιβλία του.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: