Ξεκινά, στις 19 Οκτωβρίου, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016




Στις 19 Οκτωβρίου αρχίζει ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016.

Η Επιτροπή καθόρισε το πρόγραμμα των 16 συνεδριάσεων, κατά τις οποίες θα συζητηθούν οι προϋπολογισμοί των Υπουργείων και των Υπηρεσιών του δημοσίου τομέα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα, με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου με τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Ειδικότερα, στη συζήτηση της 19ης Οκτωβρίου, ο Χάρης Γεωργιάδης θα αναλύσει τον προϋπολογισμό, καθώς και τους δημοσιονομικούς δείκτες και την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών και της οικονομίας γενικότερα. Ακολούθως θα παρουσιαστεί ο προϋπολογισμός του ΥΠΟΙΚ, καθώς και του Γενικού Λογιστηρίου, της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και του Γραφείου Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Η διαδικασία συνεχίζεται την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, με την εξέταση των προϋπολογισμών του Γραφείου Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, του Γραφείου Επιτρόπου Διοικήσεως και του Γραφείου του Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, θα εξεταστεί ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εξωτερικών και τη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου θα εξεταστεί ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στις 27 Οκτωβρίου, θα εξεταστούν οι προϋπολογισμοί της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφύγων, της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού και της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών.

Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων θα συζητηθεί την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου.

Τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Η διαδικασία συνεχίζεται την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου, με τη συζήτηση των προϋπολογισμών της Δικαστικής Υπηρεσίας, της Νομικής Υπηρεσίας και του Γραφείου Επιτρόπου Νομοθεσίας και του Γραφείου Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Την Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου θα εξεταστεί ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου θα εξεταστούν οι προϋπολογισμοί της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου, της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας Συνεργατικών Εταιρειών και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Με βάση τον προγραμματισμό της Επιτροπής, ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού θα εξεταστεί την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου, ενώ τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως.

Την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, θα εξεταστεί ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Άμυνας και την Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας.

Η διαδικασία συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού ενώπιον της Επιτροπής ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου με τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, η οποία θα αναφερθεί στην οικονομική κατάσταση και στις εκτιμήσεις της ΚΤΚ για την πορεία της οικονομίας.

Γρηγόρης Σάββα, ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: