Τσίπρας: Αυτή η Βουλή θα σφραγίσει την έξοδο από την κρίση




Aυτή η Βουλή θα σφραγίσει την έξοδο από την κρίση, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Η αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας και η επιστροφή στην ανάπτυξη, η ουσιαστική ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, η ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης με ταυτόχρονη πάταξη της διαφθοράς, είναι οι άμεσοι στόχοι της κυβέρνησης μας, η υλοποίηση των οποίων αποτελούν τον μόνο ασφαλή τρόπο για την έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Ο στόχος μας είναι τους επόμενους 20 μήνες, ως το πρώτο εξάμηνο του 2017 να έχει αποκατασταθεί η ρευστότητα και να έχει ανακτηθεί η πρόσβαση στις αγορές» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε την οικονομική σταθερότητα της χώρας και να κλείσουμε οριστικά την συζήτηση περί grexit» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η νέα συμφωνία με τους δανειστές θέτει αναμφίβολα ένα ευνοϊκότερο δημοσιονομικό πλαίσιο, δίνει περιθώριο για τη χρησιμοποίηση πόρων προς όφελος της ανάπτυξης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξει τον δρόμο για ένα νέο οικονομικό παραγωγικό μοντέλο, προοδευτικό, διαφορετικό από εκείνο του νεοφιλελεύθερου μοντέλου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: