Το ατόπημα του αντιπροέδρου Μπάιντεν απέναντι στους ομογενείς της Νέας Υόρκης




Το σκέφτηκα… Το ξανασκέφτηκα… Και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που στηρίχθηκε όσο κανείς άλλος Αμερικανός πολιτικός από την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, έσφαλλε το Σάββατο, στην ομιλία του μετά την παραλαβή του βραβείου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης.

Και έσφαλλε διότι εξίσωσε την απαράδεκτη συμπεριφορά των Τούρκων και προσωπικά του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, με τη συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως μέτρο σύγκρισης. Από τη μία η Τουρκία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της και τα θρησκευτικά δικαιώματα των Ορθοδόξων, των Εβραίων και των υπολοίπων θρησκειών και από την άλλη, είναι η η Ελλάδα, η οποία σέβεται τα ανθρώπινα και τα θρησκευτικά δικαιώματα.

Η σύγκριση είναι καταθλιπτική για τη συμπεριφορά των Τούρκων και για τους προστάτες τους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρωτίστως, και στο Λευκό Οίκο. Η επιμονή των Αμερικανών να εξισώνουν το θύμα με τον θύτη είναι απαράδεκτη και ελεεινή. Δεν γνωρίζουν ότι οι Ελληνες της Πόλης εξαφανίζονται κάθε μέρα που περνά, ενώ οι μουσουλμάνοι της Θράκης έχουν διπλασιαστεί, και απολαμβάνουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με τους Ελλαδίτες συμπολίτες τους; Επρεπε να ξέρουν. Αλλά αυτός που πάνω απ΄όλους έπρεπε να γνωρίζει είναι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, ο οποίος έχει δεχθεί συνολικά εισφορές εκατομμυρίων δολαρίων από τους Ελληνοαμερικανούς, οι οποίοι -όπως τον έχουν ενημερώσει- ενδιαφέρονται για την Κύπρο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τα θέματα Αιγαίου και λοιπά.

ΜΙΧ. ΙΓΝ., WWW.MIGNATIOU.COM

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: