Τιμητής της Ευρώπης ο Ερντογάν για τους πρόσφυγες του πολέμου που αυτός άρχισε




Με το γνωστό, υπεροπτικό και οργίλο ύφος πήγε στις Βρυξέλλες ο Ερντογάν και τα «έψαλλε» στους Ευρωπαίους γιατί, κατά τη γνώμη του η Ευρώπη δεν κάνει αρκετά για τους πρόσφυγες, την στιγμή που η «φιλάνθρωπη» Τουρκία, η οποία προκάλεσε τον πόλεμο στην Συρία, μαζί με την Σαουδική Αραβία, «φιλοξενεί» 2 εκ. Σύρους και Ιρακινούς πρόσφυγες.

Από τις Βρυξέλλες που βρέθηκε ο Ερντογάν, προσκεκλημένος της ευρωπαϊκής ηγεσίας, ακριβώς για να υποχρεωθεί να αλλάξει στάση στο προσφυγικό, ο Ερντογάν αρκέστηκε να δηλώσει:

«Την ώρα που εμείς φιλοξενούμε 2,2 εκατομμύρια πρόσφυγες, η Ευρώπη της φιλοξενεί λιγότερους από 250.000 πρόσφυγες συνολικά».

Το σχόλιο αυτό του Ερντογάν αφορούσε Ευρωπαίους αξιωματούχους που ελπίζουν ότι θα τον πείσουν προκειμένου η Τουρκία να φιλοξενήσει περισσότερους Σύρους πρόσφυγες με αντάλλαγμα ευρωπαϊκή βοήθεια.

Ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένεται να συναντηθούν με τον Τούρκο πρόεδρο και όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, το πιθανότερο είναι να αποφύγουν οποιουδήποτε είδους κριτική σε βάρος του, ώστε να «μαλακώσουν» την οργή του ισλαμιστή Ερντογάν και να τον πείσουν να δεχτεί τα χρήματα που θα του προσφέρουν για να αποτρέψει τους πρόσφυγες από τη μετάβαση προς την Ευρώπη.

Ωστόσο οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα όφειλαν να γνωρίζουν πως η Τουρκία, ίσα-ίσα, διευκολύνει τη μετάβαση, όχι μόνο προσφύγων, αλλά και οικονομικών μεταναστών προς τη Ευρώπη, δεδομένου ότι ο πρόεδρός της σχετίζεται και με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

ΠΗΓΕΣ: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: