Σκοτώνουν ότι κινείται, οι Σαουδάραβες, στην Υεμένη




Αεροσκάφη της συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας σκότωσαν 30, συμμάχους τους, μαχητές πιστούς στον Υεμενίτη πρόεδρο Χάντι, όταν έπληξαν κατά λάθος στρατόπεδο στην επαρχία Τάιζ.

Η αεροπορική επιδρομή, η οποία είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι 40 από τους μαχητές αυτές, προστίθεται σε μια σειρά πληγμάτων από φίλια πυρά, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι, οι οποίοι θεωρούνται σύμμαχοι του Ιράν, από τον Μάρτιο.

Τα αεροπορικά πλήγματα σημειωθήκαν στην ορεινή περιοχή κοντά στη νοτιοδυτική πόλη Τάιζ, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες. «Η επιδρομή της συμμαχίας έπληξε λάθος στόχο», ανέφερε ένας αξιωματούχος.

Την 28η Σεπτεμβρίου, 131 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί όταν πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από αεροσκάφη της συμμαχίας έπληξαν μια γαμήλια γιορτή στο χωριό αλ Ουαχίτζα της Ερυθράς Θάλασσας, κοντά στο αρχαίο λιμάνι αλ Μόχα.

Τουλάχιστον 5.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί το τελευταίο εξάμηνο στην Υεμένη. Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν ότι η ανθρωπιστική κατάσταση, η οποία έχει επιδεινωθεί από τον σαουδαραβικό αποκλεισμό των λιμανιών της Υεμένης, είναι «κρίσιμη».

Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Σαναά Υεμένη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: