Σκευωρία εναντίον του καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ




Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε ότι η αστυνομική έρευνα σε βάρος του για παράνομη εισαγωγή φαρμακευτικών σκευασμάτων στην Κύπρο «είναι σκευωρία, η οποία έχει πολιτική διάσταση».

Ο κ. Σιζόπουλος, ο οποίος είναι ιατρός δερματολόγος, επέμεινε ότι ουδεμία εισαγωγή και πώληση φαρμάκου έχει κάνει και πρόσθεσε ότι δεν έχει κληθεί από την Αστυνομία για κατάθεση.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας , Ανδρέας Αγγελίδης, επιβεβαίωσε ότι γίνεται έρευνα , αλλά δεν ανέφερε το όνομα του προέδρου της ΕΔΕΚ. «Δεν είμαι απ’ αυτούς, που υποχωρούν, που υποκύπτουν, που σιωπούν», ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος, ο οποίος είπε ότι «έχει στοιχεία για πολλούς» και υποστήριξε ότι κάποιοι «προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά σκάνδαλα».

Το θέμα έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα «Πολίτης», σύμφωνα με την οποία, η καταγγελία εναντίον του προέδρου της ΕΔΕΚ έγινε από γυναίκα, πρώην συνεργάτη του, η οποία υποστηρίζει ότι μετέφερε παράνομα στην Κύπρο για λογαριασμό του, ως δερματολόγου, ποσότητες φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι το συγκεκριμένο προϊόν, το οποίο κατηγορείται ότι εισήγαγε στην Κύπρο, υπάρχει σε συσκευασμένη μορφή. «Το συγκεκριμένο προϊόν κυκλοφορεί με δύο ονόματα: Botox και Dysport. Είναι η ίδια φαρμακευτική ουσία που κυκλοφορεί σε φιαλίδια και χρησιμεύει για παθήσεις και στην αισθητική δερματολογία και είναι παγκοσμίως διαδομένο», πρόσθεσε.

Α. Βικέτος, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: