Για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις μίλησαν Πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος




Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συνεχάρη τον πρωθυπουργό για το διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε η Αθήνα.

«Ο διαθρησκευτικός διάλογος σηματοδοτεί την ανάγκη να υπάρξουν λύσεις μέσα από τη συνεννόηση και μέσα την αλληλοκατανόηση. Και όταν οι εκπρόσωποι των διαφορετικών θρησκειών δίνουν αυτό το παράδειγμα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σε αυτούς που θέλουν να εκμεταλλευτούν την πίστη των ανθρώπων για να σπείρουν έριδες διχόνοιες και πολεμικές συγκρούσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είχε συναντήσεις, προηγουμένως, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, συμμετείχε στις εργασίες της διεθνούς διασκέψεως με τίτλο “Θρησκευτικός και Πολιτισμικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή”, που διοργάνωσε 18-20 Οκτωβρίου 2015, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος στην Αθήνα.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: