“Ψυχροπολεμικό” κλίμα στη ΝΔ: Τέσσερις οι υποψήφιοι




Τέσσερις είναι και επισήμως οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η εφορευτική επιτροπή που αρχικά αποφάσισε να κόψει τον Άδωνι Γεωργιάδη επειδή υπέβαλε εκπρόθεσμα την υποψηφιότητά του, με καθυστέρηση 7 λεπτών, έδωσε τελικά χθες το “πράσινο φως” στον βουλευτή.

Σύμφωνα με το Mega, είχε προηγηθεί καταιγισμός αντιδράσεων για τον αποκλεισμό του, με τους συνυποψήφιους του αλλά και κορυφαία στελέχη του κόμματος να χαρακτηρίζουν άδικο χαρακτήριζαν τον αποκλεισμό του.

Την επιστροφή στην κούρσα της διαδοχής, μετά από απόφαση της εφορευτικής επιτροπής, ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης νωρίς σήμερα το πρωί μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για επιτροπή που είναι “πλήρως αυτόνομη” και που κατά τη γνώμη του όπως είπε “πήρε λάθος απόφαση χθες”.

Ωστόσο η πλευρά Μεϊμαράκη δείχνει προς τον Ανδρέα Παπαμιμίκο για το “κόψιμο” του Αδωνι Γεωργιάδη βάζοντας θέμα ακόμη και παραίτησης του σε περίπτωση που επαναληφθεί μια τέτοια προκλητική ανοησία που θαμπώνει την εικόνα της ΝΔ, όπως λένε χαρακτηριστικά. Πάντως η απόφαση της ΚΕΦΕ δεν ήταν ομόφωνη καθώς καταψηφίστηκε από τον κ. Αλέκο Κόκκαλη που φέρεται να είναι πιο κοντά στο περιβάλλον του Βαγγέλη Μειμαράκη.

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να υπερασπιστεί τον Ανδρέα Παπαμιμίκο κάνοντας λόγο για άδικη επίθεση εναντίον του, πως δεν υιοθετεί τα όσα λέγονται εναντίον του, και ότι προέχει η ενότητα της ΝΔ.

Όμως και η Ντόρα Μπακογιάννη που φαίνεται πως στηρίζει τον Ευ. Μεϊμαράκη δήλωσε πως θα ήταν άδικος ο αποκλεισμός του Άδωνι Γεωργιάδη.

“Ψυχροπολεμικό” κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος

Το… ψυχροπολεμικό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ αποτυπώνει η σκηνή που έγινε χθες στους διαδρόμους της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, σ’ έναν διάδρομο περπατούσε ο Ευ. Μεμαράκης με τους συνεργάτες του και σε άλλον ο Αντώνης Σαμαράς με τους δικούς του συνεργάτες. Οι δυο άντρες διασταυρώθηκαν μπροστά στα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών.

Ο κ. Μειμαράκης προσπέρασε τον Αντώνη Σαμαρά χωρίς να ανταλλάξουν ούτε μια κουβέντα, και ενώ είχε κοντοσταθεί ο κ. Σαμαράς. Τότε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης που ήταν δίπλα στον Αντ. Σαμαρά φώναξε στον κ. Μεϊμαράκη σε μια προσπάθεια να προκαλέσει την συνάντηση των δυο, χωρίς όμως να αντιδράσει ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος μπήκε στο γραφείο του χωρίς να σταματήσει.

Λίγα λεπτά αργότερα δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ Σαμαρά εάν έχει επικοινωνία με τον κ. Μεϊμαράκη και κείνος έκανε τον σταυρό του λέγοντας, ο Χριστός και η Παναγία. Εν συνεχεία οι δημοσιογράφοι ανέφεραν στον κ. Μεϊμαράκη τη σκηνή με τον πρώην πρωθυπουργό, και κείνος είπε: Το Άγιο Πνεύμα το επικαλέστηκε;

Η δεύτερη συνάντηση που έκανε αίσθηση ήταν αυτή της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η κ. Μπακογιάννη ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν είναι όλα καλά, με κείνον να απαντά, όλα καλά, εν συνεχεία αν ήταν ευχαριστημένος, με τον Κ. Μητσοτάκη να απαντά μονολεκτικά “ναι”. Λίγο νωρίτερα η κ. Μπακογιάννη είχε ερωτηθεί για το αν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και απάντησε: “Εννοείται”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: