Περιορισμό της οπλοκατοχής ζητά και πάλι ο Ομπάμα, μετά τη νέα σφαγή στο Όρεγκον




Αυστηρότερους νόμους για την οπλοκατοχή ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μετά και το νέο μακελειό στο Όρεγκον που στοίχισε τη ζωή σε 10 ανθρώπους.

Ο πρόεδρος Ομπάμα κατηγόρησε έμμεσα την Εθνική Ένωση Όπλων (NRA), το πανίσχυρο λόμπυ υπέρ της οπλοκατοχής , ότι εμποδίζει μεταρρυθμίσεις.

Ο Ομπάμα, εμφανώς θυμωμένος, είπε ότι δεν αρκεί πια να προσεύχεται κανείς όταν υπάρχουν παρόμοια επεισόδια σε όλη τη χώρα με τέτοια συχνότητα.

«Είναι εμφανές ότι όποιος κάνει τέτοια εγκλήματα έχει αρρωστημένο μυαλό. Δεν είμαστε όμως το μόνο κράτος στη Γη που έχει ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες που θέλουν να βλάψουν άλλους ανθρώπους. Είμαστε η μόνη προηγμένη χώρα στη Γη που βλέπει τέτοιου είδους μαζικές δολοφονίες κάθε μερικούς μήνες», είπε ο Ομπάμα, σχολιάζοντας την σφαγή στο Όρεγκον.

Ο Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχαν κάνει μια συντονισμένη προσπάθεια να αλλάξουν ριζικά το καθεστώς οπλοκατοχής μετά το επεισόδιο στο Νιούταουν, το 2012, όταν σκοτώθηκαν πολλά παιδιά, αλλά δεν το κατάφεραν.

ΠΗΓΕΣ: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΛΟΝΔΙΝΟ, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: