Ο Νετανιάχου ετοιμάζεται να κτυπήσει το νέο “κύμα τρομοκρατίας”




Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε χθες πως δεν θα υπάρξει μια γρήγορη λύση στο τελευταίο κύμα επιθέσεων από Παλαιστίνιους που πραγματοποιήθηκαν τις πρόσφατες μέρες στο εβραϊκό κράτος και θα ληφθούν αποφασιστικά μέτρα ενάντια σε όσους υποκινούν την βία.

«Βρισκόμαστε εν μέσω ενός κύματος τρομοκρατίας… οι ενέργειες (που αποφασίσαμε) δεν βασίζονται στη λογική των άμεσων αποτελεσμάτων, [δεν υπάρχει] μαγική λύση, αλλά με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα θα αποδείξουμε ότι η τρομοκρατία δεν οδηγεί πουθενά και θα τη συντρίψουμε», δήλωσε ο Νετανιάχου σε μια συνέντευξη Τύπου, που προβλήθηκε τηλεοπτικά σε ώρα υψηλής τηλεθέασης, με ανώτατα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας στο πλευρό του.

Άλλος ένας στρατιώτης, ο τέταρτος, δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στην Αφούλα

Άλλος ένας Ισραηλινός στρατιώτης, ο τέταρτος μέσα σε μια ημέρα, δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και τραυματίστηκε χθες στην Αφούλα, στο βόρειο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις και η ισραηλινή αστυνομία.

“Ένας τρομοκράτης μαχαίρωσε έναν Ισραηλινό στην Αφούλα. Το θύμα τραυματίστηκε ελαφρά” ανέφερε ο στρατός μέσω του Twitter.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο Ισραηλινός τραυματίας είναι στρατιώτης ενώ ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη, είναι “μέλος μιας μειονότητας”, μια διατύπωση που χρησιμοποιείται γενικά για τους Άραβες.

Σκοτώθηκε ο δράστης της επίθεσης εναντίον γυναίκας στρατιώτη στο Τελ Αβίβ – Παλαιστίνιος τραυμάτισε έναν ισραηλινό άμαχο κοντά σε οικισμό στη Δυτική Όχθη

Ο άνδρας που μαχαίρωσε μια ισραηλινή στρατιώτη χθες το απόγευμα στο Τελ Αβίβ σκοτώθηκε από σφαίρες ενός άλλου στρατιώτη, ανέφερε η αστυνομία.

Ο επιτιθέμενος τραυμάτισε τη νεαρή γυναίκα στρατιώτη με ένα κατσαβίδι, καθώς και τρεις άλλους ανθρώπους πιο ελαφρά, ανέφερε η αστυνομία, η οποία αρχικά είχε κάνει λόγο για επίθεση με μαχαίρι. Ένας άλλος στρατιώτης τον καταδίωξε και τον σκότωσε, ανέφερε η αστυνομία. Η στρατιώτης τραυματίστηκε ελαφρά, ανέφερε ο στρατός. Φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είδε το πτώμα του επιτιθέμενου πίσω από το υπουργείο Άμυνας.

Σε ένα άλλο περιστατικό, ένας Παλαιστίνιος τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι έναν ισραηλινό πολίτη σήμερα το απόγευμα κοντά στον οικισμό Κιριάτ Άρμπα, ανατολικά της Χεβρώνας, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Ο στρατός καταδιώκει τον δράστη ο οποίος διέφυγε, ανέφερε ο στρατός. Ο ισραηλινός πολίτης διακομίστηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ιερουσαλήμ, Τελ Αβίβ, Israel

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: