Ο Λευκός Οίκος καταδικάζει το «κόκκινο χαλί» της Μόσχας στον Άσαντ




Ο Λευκός Οίκος επέκρινε με σφοδρότητα το γεγονός ότι η Ρωσία άπλωσε το «κόκκινο χαλί» για να υποδεχθεί τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο τελευταίος έκανε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό μετά το ξέσπασμα του πολέμου, προχθές το βράδι στη Μόσχα, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Θεωρούμε ότι αυτή η υποδοχή του Άσαντ, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του λαού, αντίκειται στον διακηρυγμένο στόχο των Ρώσων να υπάρξει μια πολιτική μετάβαση στη Συρία», ανέφερε ο εκπρόσωπος της προεδρίας των ΗΠΑ Έρικ Σουλτς μιλώντας σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είχε καταγράψει διαφορετικά την συνάντηση του προέδρου της Συρίας και του προέδρου της Ρωσίας.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισήμανε ότι η επίσημη επίσκεψη αυτή, η πρώτη που έκανε ο Άσαντ στο εξωτερικό αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία το 2011, δεν τον εξέπληξε.

«Δεν προκαλεί έκπληξη ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ ταξίδεψε στη Μόσχα, δεδομένης της σχέσης που έχει η Συρία με τη Ρωσία και δοθεισών των πρόσφατων στρατιωτικών δραστηριοτήτων της Ρωσίας στη Συρία για λογαριασμό του Μπασάρ αλ Άσαντ», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τζον Κίρμπι κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Επί του προεδρικού αεροσκάφους, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: