“Ο κ. Τσίπρας έγινε δικαστής και εξέδωσε απόφαση”, τον κατηγόρησε ο Βαγγέλης




Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε για την υπόθεση των Πόθεν Έσχες υπουργών εξαπέλυσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

Αφού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επέλεξε να μιλήσει για άλλα θέματα για να μην αναφερθεί στα μέτρα, ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε καυστικά:

“Ο κ. Τσίπρας έγινε και δικαστής, εξέδωσε απόφαση. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι όλοι είναι αθώοι. Από πού κι ως πού; Πού το ξέρει; Πώς ενημερώθηκε κι εμας δεν μας ενημερώνει κανείς; Είδε αυτός πού είναι αυτά που λείπουν από τα Πόθεν Έσχες; Και αν τα είδε, πώς εξέδωσε απόφαση; Δεν πρέπει αυτά θεσμικά να κινηθούν;”.

“Εμείς -πρόσθεσε με έμφαση ο πρόεδρος της ΝΔ- πιστεύουμε σε δικαιοσύνη ανεξάρτητη, σε έντιμους δικαστές και αυτοί θα βγάλουν τις αποφάσεις, όχι η κυβέρνηση, όχι η εκτελεστική εξουσία”.

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό πως “η ΝΔ έχει καθαρό πρόσωπο και δεν φοβάται καθόλου την οποιαδήποτε έρευνα κι αν γίνει, οποιαδήποτε στιγμή”, τονίζοντας:

“Δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσετε! Ούτε να τα βάλετε όλα σε ένα τσουβάλι και να πάτε να τα ισοσταθμίσετε και να τα συμψηφίσετε. Συμψηφισμοί δεν υπάρχουν. Όποιος έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι, να βγουν όλα στο φως και να τιμωρηθεί, ανεξαρτήτως σε ποια παράταξη βρίσκεται”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέδωσε στον πρωθυπουργό “περίσσειο θράσος”, καταγγέλλοντάς τον ότι αντί να μιλήσει επί του νομοσχεδίου εγκάλεσε την αντιπολίτευση, ενώ σχολίασε καυστικά το ότι ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση που είχε με την Άγκελα Μέρκελ της είπε ότι η ελληνική αντιπολίτευση δεν θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

“Φτάσατε στο σημείο να κάνετε σαν το παιδάκι που φωνάζει τη μαμά να μας κάνει ‘ντα’. Να μας πει η Μέρκελ να το ψηφίσουμε! Εσείς ο αντιμερκελιστής, που υβρίζατε όλη την Ευρώπη, να τους βάλετε να μας μαλώσουν;” είπε και πρόσθεσε: “Μην κουράζεστε. Εμείς δεν είματε ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι είναι προς όφελος της χώρας το στηρίζουμε, ό,τι όμως είναι φόρος, περικοπές, υφεσιακό, θα μας βρίσκετε απέναντι. Δεν υπάρχει περίπτωση να σας δώσουμε νε λευκώ εξουσιοδότηση”.

Με σκωπτικό ύφος σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ και την αποστροφή του πρωθυπουργού “τώρα θα κυβερνήσουμε”, σημειώνοντας: “Γιατί, πριν τι κάνατε; Μόνο διαπραγμάτευση; Γι’ αυτό ο τόπος πήγαινε..; Καλά η διαπραγμάτευση έγινε με ωρομίσθιους, με ώρες όχι με μήνες. Η διακυβέρνηση ήταν με μήνες”.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατήγγειλε επίσης τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις εκλογές του Ιανουαρίου “υφάρπαξαν” την ψήφο του ελληνικού λαού, ο οποίος -όπως είπε- κλήθηκε στις κάλπες τόσο γρήγορα για να μην καταλάβει τι θα ψηφίσει. “Ανοίξατε εκτάκτως τη Βουλή στις 13/8,στις 4/8 ζητήσατε να ψηφίσουμε τη συμφωνία και αμέσως προκηρύξατε τις εκλογές για να μην προλάβει ο λαός να ενημερωθεί τι ακριβώς είχατε συμφωνήσει και τι είχατε ψηφίσει” σημείωσε, τονίζοντας “εμείς αυτό δεν θα το συγχωρήσουμε ποτέ”.

Κάλεσε την κυβέρνηση να εξηγήσει την αλλαγή της στάσης της, όχι μόνο σε σύγκριση με την προεκλογική περίοδο αλλά ακόμη και σε σχέση με την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησής της. Όπως είπε, στο πολυνομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρούεται με τον εαυτό του, αφού η πρώτη κυβέρνησή του πριν από λίγους μήνες, για τις 100 δόσεις και για τη σύνταξη στους υπερήλικες ανασφάλιστους είχε ψηφίσει άλλα.

“Στις 14/8 μιλούσατε για μέτρα με πρόσημο θετικό, κοινωνικό, αναπτυξιακό. Αναγνωρίζετε τίποτα από όλα αυτά στα μέτρα που φέρνετε; Τίποτα!” είπε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε: “Η κυβέρνηση πρέπει να πει στον ελληνικό λαό γιατί έλεγε ψέματα προεκλογικά. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εξηγήσεις, όχι η αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση ήταν, είναι και παραμένει ξεκάθαρη”.

Παράλληλα, δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας να εγκαλεί την ΝΔ για οποιαδήποτε φορολογία, όταν οι φόροι που εισέπραξε η ΝΔ το 2014 ξαναγύρισαν στην αγορά γιατί πληρώθηκαν οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. “Εσείς θα τους πάρετε και φεύγουν από την αγορά, γι’ αυτό και προκαλείτε μεγαλύτερη ύφεση” ανέφερε.

Υπογράμμισε, δε, με αφορμή τη σχετική εξαγγελία του πρωθυπουργού πως οι περικοπές στις συντάξεις και οι φόροι “δεν λύνονται” με το παραθαλάσσιο μέτωπο στο Κερατσίνι, ή με το νόμο για τα ΜΜΕ.

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην επιστολή του ΥΠΕΞ για τα Σκόπια, χαρακτηρίζοντάς την “απίθανη, αφελή έως και επικίνδυνη” και ξεκαθαρίζοντας πως για τη ΝΔ δεν υπάρχει. “Για το θέμα ισχύει η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον ΠτΔ. Δεν κάνετε βήμα από κει. Μην τολμήσετε να το σκεφτείτε. Είναι επικίνδυνα παιχνίδια, όπως και η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων με την Τουρκία. Αυτό δεν περνάει με τίποτα και βγάλτε τα από τον διάλογο του πολυνομοσχεδίου” τόνισε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: