Η πλήρη κάλυψη του Αλέξη στον “θείο” Αλέκο και στον Γιώργο




Πλήρη κάλυψη στον Αλέκο Φλαμπουράρη και στον Γιώργο Σταθάκη -στην υπόθεση του οποίου μάλιστα έκανε συγκεκριμένη αναφορά χωρίς να κατονομάσει- παρείχε χθες το βράδι από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

“Εσχάτως ανακαλύψατε διεφθαρμένους υπουργούς στην κυβέρνηση, για τους οποίους όμως δεν έχετε βρει κανένα πραγματικό στοιχείο που να στοιχειοθετεί διαφθορά” είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, στην οποία επιτέθηκε σε υψηλούς τόνους, κάνοντας λόγο για “διαρκή επανάληψη σκανδαλολογίας” την οποία απέδωσε σε ένδοια επιχειρημάτων και σχεδίου για τον τόπο. “Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί και μην ψάχνετε για εστίες διαφθοράς στην Αριστερά” διεμήνυσε.

Ο πρωθυπουργός είπε πως όποιος κυβερνά βεβαίως και πρέπει “να περνά από το μάτι της βελόνας” και τόνισε ότι η κυβέρνηση δέχεται την “την κριτική και τον έλεγχο αλλά να είναι στοιχειοθετημένοι”.

“Αυτή η κυβέρνηση -δήλωσε- δεν θα βάλει πλάτες στη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, σε αυτή τη χώρα θα λειτουργήσουν επιτέλους οι θεσμοί και οι διαδικασίες και δεν θα μείνει κανένας στο απυρόβλητο, ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε πολιτικός, ούτε επιχειρηματίας, ούτε υπουργός αν υπάρχουν στοιχεία, αλλά να μιλάμε με στοιχεία όχι με εικασίες”.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Σταθάκη είπε πως “δημιουργήθηκε ένα τεράστιο θέμα διότι ένας νεοεκλεγείς βουλευτής το 2012 έκανε μια ατελή δήλωση την οποία διόρθωσε με συμπληρωματική και το 2013,’14 και ’15 έχει δηλώσει όλα αυτά τα ποσά και έχει φορολογηθεί γι’ αυτά”.

Στο σημείο αυτό, απαντώντας στις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στην αίθουσα από μερίδα της αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε σε υψηλούς τόνους: “Να μιλήσουμε γι’ αυτούς που έχουν ποσά για τα οποία δεν έχουν φορολογηθεί; Για το εκατομμύριο του κ. Τσουκάτου του ΠΑΣΟΚ που ήταν από τα μαύρα ταμεία της Siemens; Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Μην με προκαλείτε, γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!”.

Ο κ. Τσίπρας, μάλιστα, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως “δεν θα ξεχαστεί τίποτα και για κανέναν” και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση καταθέτει απόψε κιόλας τροπολογία που δίνει παράταση σε όλες τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις που ελέγχονται, με αιχμή αυτές των λιστών, για έναν ακόμη χρόνο.

“Δεν θα κάνουν πολιτική καριέρα στην πλάτη αυτή της κυβέρνησης όσοι συντηρούν πελατειακές σχέσεις με κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Αυτή τη φορά θα κυβερνήσουμε και δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Απατώνται αν κάποιοι νόμιζαν πως επειδή τελειώνει ο χρόνος θα γλιτώσουν τον έλεγχο σε μεγάλες φορολογικές υποθέσεις” τόνισε.

“Δεν υπάρχουν νέα μέτρα, αλλά δύσκολα μέτρα, τα οποία όμως γνωρίζαμε όλοι”

Ο πρωθυπουργός σήκωσε τους τόνους απέναντι στην αντιπολίτευση και με αφορμή τη στάση τους στη συζήτηση για το πολυνομσχέδιο.

“Τι ακριβώς παριστάνετε σήμερα, τους αντιμνημονιακούς; Εσείς που επί 5 χρόνια αποδεχόσασταν ό,τι σας έλεγαν οι δανειστές;(…) Θέλετε να καταψηφίσετε τους εφαρμοστικούς νόμους μια συμφωνίας που ψηφίσατε; Τι μας ζητάτε να κάνουμε; Να μην εφαρμόσουμε τη συμφωνία, να μην προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση και να κινδυνευσουν οι καταθέσεις;” είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως ο ίδιος και η κυβέρνηση έδωσαν μάχη “με εντιμότητα και ειλικρίνεια” και έφτασαν στα άκρα. “Πήραμε ό,τι ήταν εφικτό να κερδηθεί, κάναμε μια επιλογή συμβιβασμού και δεν κοροϊδέψαμε κανέναν” σημείωσε και μίλησε για “αδιέξοδη αντιπολιτευτική ρητορική”, τονίζοντας ότι ο λαός έχει μνήμη.

Είπε ακόμη πως “δεν υπάρχουν νέα μέτρα, υπάρχουν δυσκολα μέτρα, τα οποία όμως τα γνωρίζαμε όλοι, και εσείς κύριοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, όταν ψηφίζατε μαζί μας τη συμφωνία”.

“Γνωρίζουμε ότι η συμφωνία είναι δύσκολη, έχουμε όμως στρατηγικό σχέδιο. Μπορεί κανείς να διαφωνεί με αυτό, αλλά δεν έχουμε ακούσει καμία εναλλακτική. Και έχουμε στόχο να το κερδίσουμε αυτό το στοίχημα, να περάσουμε τον κάβο της αξιολόγησης ώστε να ανοίξει και να τελειώσει θετικά η αναγκαία συζήτηση για την απομείωση του χρέους” τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να χάσουμε το τρένο ανακεφαλαιοποίησης μέσα στο 2015, γιατί αυτό μπορεί να σημάνει κινδύνους.

Ακολούθως υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να μείνει εκεί και πως θα προχωρήσει με το παράλληλο πρόγραμμά της και θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της προς τον ελληνικό λαό και τα λαϊκά στρώματα.

“Παντού, σε κάθε νόμο και κάθε δράση, μόνη μας έγνοια είναι η προστασία των πιο αδύναμων” είπε και ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή το ν/σ για τα ΜΜΕ, ενώ εξήγγειλε ότι το μέτωπο στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας παραμένει στο ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να αξιοποιηθεί και να αναπλαστεί. “Η φτωχογειτονιά της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου θα αποκτήσει μέτωπο πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού και πρόσβαση στη θάλασσα” υπογράμμισε.

“Κοινές περιπολίες δεν μπορεί να υπάρξουν”

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να υπάρξουν κοινές περιπολίες Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να στηρίξει μια πολιτική ενίσχυσης της Τουρκίας από την ΕΕ, χωρίς αυτό -όπως είπε- “να σημαίνει ότι θα υπάρξουν παραχωρήσεις σε ζητήματα που άπτονται της εθνικής μας κυριαρχίας”. Ο ουσιαστικός συντονισμός και συνεργασία με την τουρκική ακτοφυλακή μπορεί να συνεχιστεί αν υπάρχει και η πολιτική βούληση από την απέναντι πλευρά, είπε ακόμη.

Μίλησε για στάση ευθύνης από την ελληνική πλευρά, σημειώνοντας ότι είναι προφανές πως από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης υπάρχει αυτές τις ημέρες ένα “παζάρι” με φόντο την ενταξιακή διαδικασία της γείτονος.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών, σημείωσε πως ήταν “σε θετική κατεύθυνση”, είπε ότι η Ευρώπη αιφνιδιάστηκε από το μέγεθος των ροών και συνειδητοποίησε ότι έχει πρόβλημα όταν οι πρόσφυγες έφτασαν στις αυλές των χωρών της Ευρώπης και υπογράμμισε την ανάγκη “να δουλέψουμε μεθοδικά και συντονισμένα”.

Ο ίδιος είπε ότι η Αθήνα κατέστησε σαφές ότι είναι πολύ μεγάλη ανάγκη σταδιακά το βάρος να μετατοπιστεί από τα ελληνικά νησιά στα τουρκικά παράλια και να σταματήσει το Αιγαίο να μετρά νεκρούς.

MEGA CHANNEL, Αθηναϊκό Πρακτορείο, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: