Η Ντόρα εμφανίστηκε στην …Ουάσιγκτον – Η ελληνική πρεσβεία δεν τίμησε την 28η Οκτωβρίου




Την Τρίτη, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη είδε …όπερα στη Νέα Υόρκη, παρέα με το σύζυγό της και χθες το βράδυ εμφανίστηκε σε εκδήλωση μετά εισιτηρίου για την 28η Οκτωβρίου 1940, στην Ουάσιγκτον. Την εκδήλωση ΔΕΝ οργάνωσε η ελληνική πρεσβεία, η οποία δεν τίμησε την εθνική επέτειο, αλλά ο γνωστός λομπίστας Αντριου Μανάτος.

Η κ. Μπακογιάννη, εγκατέλειψε λοιπόν τον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, και περνά καλά στις Ηνωμένες Πολιτείες μακριά από κομματικά και οικογενειακά προβλήματα, καθώς η υποστήριξη της στον πρόεδρο της Ν.Δ., Ευάγγελο Μεϊμαράκη εκνεύρισε τον αδελφό της Κυριάκο και τα υπόλοιπα μέρη της οικογένειας Μητσοτάκη.

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε ότι βρέθηκε στις ΗΠΑ συνοδεύοντας τον σύζυγό της, ο οποίος συμμετείχε σε σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή εάν θα έχει επαφές με Αμερικανούς αξιωματούχους, αλλά -ως γνωστόν- δεν μένει τίποτα κρυφό στην αμερικανική πρωτεύουσα. Εάν το επιθυμεί, όλο και κάποια συνάντηση θα διευθετήσει ο πρέσβης Χρήστος Παναγόπουλος, ο οποίος στη διάρκεια της εκδήλωσης φρόντιζε να βρίσκεται κοντά στην κ. Μπακογιάννη. Δεν την έχανε από το μάτι του, ελπίζοντας ότι θα πει μία καλή κουβέντα στον κ. Νίκο Κοτζιά.

Πάντως, προκάλεσε αρνητικότατα σχόλια το γεγονός ότι η ελληνική πρεσβεία δεν τίμησε την 28η Οκτωβρίου 1940. “Αποκλείω να πρόκειται για εντολή του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος”, μου είπε ομογενειακός παράγοντας, Αλλωστε, ο κ. Κοτζιάς, εμφανέστατα συγκινημένος, τίμησε το έπος του ’40 στη Λευκωσία, παρακολουθώντας την παρέλαση μαζί με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: