Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου




Η οικογενειακή τραγωδία στην Παραμύθα με θύμα 19χρονο στρατιώτη και θύτη τον ίδιο του τον πατέρα, οι επαφές του ΠτΔ στην Κίνα, η συζήτηση στη Βουλή για τις φυλακίσεις για χρέη, η απόφαση για το οδόφραγμα Δερύνειας και πληροφορίες για πώληση των ελληνικών τραπεζών στην Κύπρο είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

Η “Αλήθεια” στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “Η Cosco διεκδικεί το λιμάνι Λεμεσού” και γράφει ότι ο Υπουργός Μεταφορών ο οποίος συνοδεύει τον ΠτΔ στην Κίνα είχε επαφές για την εμπορικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού και αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του κινεζικού κολοσσού Cosco που διαχειρίζεται ήδη το λιμάνι Πειραιά. Αλλού αναφέρει ότι εκτυλίχθηκε οικογενειακή τραγωδία στην Παραμύθα με τον πατέρα να σκοτώνει το γιο του για διαφορές για το αυτοκίνητο. Επίσης η “Α” στην πρώτη της σελίδα αναφέρει ότι επήλθε τελική συμφωνία για το οδόφραγμα Δερύνειας και ότι αναμένεται να ανοίξει εντός του 2015.

Υπό τον τίτλο “Παιδοκτόνος για ένα αυτοκίνητο” στεγάζει το κύριό της θέμα η “Σημερινή” που γράφει για φρικτό έγκλημα με τον πατέρα να σκοτώνει το γιο του έπειτα από καβγά για ένα αυτοκίνητο. Αλλού αναφέρει ότι εξακολουθεί να εκκρεμεί η συμφωνία συνεκμετάλλευσης του οικοπέδου 12 μεταξύ Κύπρου-Ισραήλ και ότι οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη εδώ και πέντε χρόνια. Σε άλλο ρεπορτάζ η εφημερίδα αναφέρεται στις επαφές του ΠτΔ στην Κίνα και γράφει ότι η Λευκωσία επιχειρεί άνοιγμα στο Πεκίνο προωθώντας τα γεωγραφικά, ναυτιλιακά και χρηματοοικονομικά πλεονεκτήματά της.

Με τίτλο στο κύριό του θέμα “Σκότωσε το παιδί του” ο “Φιλελεύθερος” αναφέρει ότι ο 19χρονος στρατιώτης ζητούσε το αυτοκίνητο του πατέρα του και αυτός πήρε κυνηγετικό και τον πυροβόλησε θανάσιμα. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι κρίνεται η πώληση των ελληνικών τραπεζών στην Κύπρο και ότι αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς καθώς υπάρχουν ενδιαφερόμενοι. Αλλού ο “Φ” γράφει ότι καθυστερεί η συμφωνία για φυσικό αέριο με το Ισραήλ και ότι σύμφωνα με τον Τύπο στο Τελ Αβίβ υπάρχει διαφωνία στο διαμοιρασμό.

Η “Χαραυγή” με τίτλο στο κύριό της θέμα “Φυλακίζουν μόνο μεροκαματιάρηδες” αναφέρεται στη συζήτηση χθες στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής για τη φυλάκιση διαφόρων προσώπων για παρακοή διατάγματος για χρέη από μερικές εκατοντάδες ευρώ έως και χιλιάδες και γράφει ότι `το σύστημα κάνει πλάτες στους φοροδιαφυγάδες`. Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι εντός μερικών μηνών ανοίγει το οδόφραγμα της Δερύνειας μετά τη συμφωνία στην τεχνική επιτροπή. Επίσης η “Χ” γράφει ότι 100 θαλασσαιμικοί βρίσκονται στην αναμονή για χορήγηση του φαρμάκου Exjade και ότι σε ένα χρόνο το φάρμακο χορηγήθηκε μόνο σε πέντε ασθενείς.

“Πατέρας σκότωσε το γιο του σε καβγά για το αυτοκίνητο” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” που αναφέρει ότι και ο ίδιος ο πατέρας τραυματίστηκε από το δεύτερο του γιο που προσπάθησε να τον σταματήσει. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι επήλθε συμφωνία για το οδόφραγμα της Δερύνειας και ότι θα γίνουν εργασίες για δρόμο που οδηγεί στην Αμμόχωστο. Επίσης η εφημερίδα κάνει αναφορά στην αντιπαράθεση που ξέσπασε με αφορμή πρόθεση για χρέωση πέντε ευρώ για καταδύσεις στο Ζηνοβία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: