Μεγάλο εθνικό ζήτημα χαρακτήρισε το χρέος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι «αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της λύσης και της πιο ανώδυνης διέλευσης της τριετίας μέσα από τη συμφωνία».

Μιλώντας στον ρ/σ REAL FM, η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι η πρώτη πρόσκληση συνεννόησης για το θέμα απευθύνθηκε χτες δημοσίως από τον πρωθυπουργό προς την αντιπολίτευση, «δεν αποτυπώθηκε, όμως, από κανέναν κόμμα της αντιπολίτευσης, καμία τάση να το δούμε διαφορετικά αυτό το θέμα».

Είπε ότι δεν έχουν αλλάξει απόψεις όσον αφορά στη βιωσιμότητα του χρέους, «και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν έχουν συζητήσει κάτι διαφορετικό», και διερωτήθηκε πώς θα μπορούσε ένας πολιτικός φορέας που θεωρεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο να συνεργασθεί με κάποιον άλλον που λέει ότι δεν είναι βιώσιμο.

Ακόμη, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να διατυπώσουν θέσεις απέναντι στα μεγάλα θέματα που προκύπτουν στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που οφείλει η κυβέρνηση να έχει ψηφίσει έως τις 15 Οκτωβρίου δεν σημαίνει ένα άρθρο κατ’ ανάγκην.

Είπε ότι το Ασφαλιστικό, που είναι από τα ανοικτά θέματα, είναι ένα ζήτημα προς διαπραγμάτευση ακόμα, ότι θα κατατεθεί το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών την άλλη εβδομάδα και πως στη συνέχεια θα ανοίξει ένας ευρύς διάλογος με στόχο το Ασφαλιστικό να κλείσει τον Νοέμβριο.

Τόνισε ότι οι πολίτες ψήφισαν αυτόν που πιστεύουν ότι «ασφαλέστερα, γρηγορότερα και με κοίταγμα προς το συμφέρον των πολλών θα προσπαθήσει να βγάλει τη χώρα, με τον λαό όρθιο, μέσα από τη δίνη των μνημονίων».

Χαρακτήρισε δε «εξαιρετικά υποκριτικό» να παρουσιάζονται σήμερα ως αντιμνημονιακοί οι άνθρωποι που, όπως είπε, έφεραν τη χώρα εδώ και δέχτηκαν πολύ σκληρότερα μέτρα, που πίεζαν τους δανειστές να μην υποχωρήσουν σε αυτά που απαιτούν, σε όλη τη διαπραγματευτική προσπάθεια, και που πίστευαν ότι το παιχνίδι της αριστερής παρένθεσης θα ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι.

«Καλό θα ήταν λοιπόν, να κάνουμε ένα γόνιμο διάλογο με την αντιπολίτευση πια, πράγμα το οποίο δεν το είδαμε να διαγράφεται χθες, προκειμένου να συμβάλουν…», σημείωσε.

Στο ερώτημα αν θα έπρεπε να μπουν στην κυβέρνηση 1-2 ακόμη, μικρότερα κόμματα και να υπάρξει μια ευρεία βάση 175-180 βουλευτών, η κ. Γεροβασίλη αναρωτήθηκε αν «όποιος θέλει να συμβάλει στη διαπραγματευτική προσπάθεια και τη στήριξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια και τη γρήγορη έξοδο, πρέπει να είναι στην κυβέρνηση».

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι «πρέπει να έχει ένα πλαίσιο να συνεργασθεί, δηλαδή», η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι «χρειάζεται ένα πλαίσιο συνεργασίας. Πάντα με διάλογο. Αλλά αυτό, επίσης, είναι κάτι το οποίο θα το δούμε στην πορεία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: