“Εμφύλιος πόλεμος” στη ΝΔ, “κάτι τρέχει” με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη




Απάντηση σε σενάρια που τον θέλουν να επιζητά σκόπιμα να τορπιλίσει τη διαδικασία των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας έδωσε το βράδι της Τρίτης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Τόνισε πως με τη σημερινή του παρέμβαση θέλησε να υπογραμμίσει πως «την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση που αδίστακτα επιβάλλει καταιγίδα φόρων, περικοπές συντάξεων και μείωση του λαϊκού εισοδήματος δεν θα επιτρέψω να γελοιοποιηθεί η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ. Απαίτησα όλες οι διαδικασίες να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα. Δεν ανέχομαι παρασκήνια και σκοπιμότητες.

Απαιτώ να προχωρήσει η διαδικασία για τη μηχανογραφική υποστήριξη των εκλογών με ανάρτηση των προδιαγραφών στο διαδίκτυο ώστε να υπάρξει άπλετο φως για τη διασφάλιση και την εγγύηση της ψηφοφορίας. Ως πρόεδρος της ΝΔ έχω αποφασίσει να μην ανεχτώ διαδικασίες που εκθέτουν το κόμμα και πληγώνουν τους Νεοδημοκράτες» καταλήγει σε δήλωσή του ο κ. Μεϊμαράκης

ΕΞΑΛΛΟΥ: Στοιχεία για τον οικονομικό απολογισμό των εκλογών του Σεπτεμβρίου ζητά από τον γενικό διευθυντή της Ν.Δ. Κωσταντίνο Τσιμάρα ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Σωτήρης Κορομάντζος.

Το αίτημα αυτό έγινε το πρωί και συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη το αποσυνδέουν από την ένταση που προέκυψε το απόγευμα μεταξύ των δύο αντρών κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Ο Σωτήρης Κορομάντζος ζητά με επιστολή του να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τις εκλογικές δαπάνες, την εκλογική χρηματοδότηση και εν γένει τα έσοδα, τα έξοδα και το κόστος των εκλογών προκειμένου να υπάρξει επίσημος οικονομικός απολογισμός. Μάλιστα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως έχουν υπάρξει συνεχείς προφορικές οχλήσεις και αίτημα της οικονομικής επιτροπής εδώ και καιρό και δεν υπήρχε η ανάλογη ανταπόκριση.

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Θυελλώδης ήταν η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διεκόπη καθώς ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης απέσυρε τον εκπρόσωπό του, επειδή δεν έχει γίνει διαγωνισμός για ανάθεση της τεχνικής διαδικασίας της εκλογής σε εταιρία με ανάλογα χαρακτηριστικά.

Όπως μετέδωσε η Ράνια Τζίμα στο MEGA, η συνεδρίαση ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι και λίγη ώρα μετά έφτασε στα γραφεία του κόμματος ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση που παραπαίει εκείνος δεν θα συμβάλει, όπως επισήμανε, στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους.

Δήλωσε επίσης ότι δεν θα συμμετέχει στο debate κάνοντας και πάλι λόγο για γελοιοποίηση.

Ο ίδιος τόνισε ότι απαιτεί να τελειώσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις προδιαγραφές, ενώ προανήγγειλε την αποχώρησή του από την ΚΕΦΕ.

Ο κ. Μεϊμαράκης μπήκε ακολούθως στη συνεδρίαση και κάλεσε τον εκπρόσωπό του να αποχωρήσει, γεγονός που πυροδότησε ένταση με τα μέλη της ΚΕΦΕ να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες, ενώ για λίγη ώρα αποχώρησαν εκπρόσωποι άλλων υποψηφίων προέδρων, οι οποίοι επανήλθαν στη συνέχεια.

Σύμφωνα με το MEGA, ενδεικτικό του έκρυθμου κλίματος είναι ότι ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Κώστας Τζιμάρας, απείλησε με μήνυση και αγωγή τον κ. Μεϊμαράκη για κάποιους χαρακτηρισμούς που του απηύθυνε.

Λίγες ώρες αργότερα και μετά τα σενάρια που πυροδοτήθηκαν περί ενδεχόμενης αποχώρησής του από την κούρσα διαδοχής ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε μεταξύ άλλων: “Ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχω αποφασίσει να μην ανεχτώ διαδικασίες που εκθέτουν το κόμμα και πληγώνουν τους Νεοδημοκράτες”.

Βολές κατά Μεϊμαράκη από Μητσοτάκη, Τζιτζικώστα, Γεωργιάδη

Οι τρεις ανθυποψήφιοι του κ. Μεϊμαράκη δεν κρύβουν τη δική τους ενόχληση για τη στάση του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για εσφαλμένη και αντιδεοντολογική στάση και τόνισε ότι δεν ανέχεται αλλαγή του καταστατικού.

Από την πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα συνεργάτες του λένε ότι ο κ. Μεϊμαράκης ήταν εκτός ελέγχου και εν εξάλλω, ενώ σημειώνουν ότι υπήρχε συμφωνία σε όλα και εκείνος τα “τίναξε” όλα στον αέρα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να χαμηλώσουν οι τόνοι, αλλά αμέσως μετά ο ίδιος δήλωσε ότι ο κ. Μεϊμαράκης αποχώρησε κατά τρόπο πρωτόγνωρο και άφησε αιχμές μήπως κάποιοι δεν θέλουν να γίνουν καθόλου οι εκλογές ή να πραγματοποιηθούν με πολύ μικρή συμμετοχή.

Τι αποφάσισε η ΚΕΦΕ

Στη συνεδρίαση ελήφθησαν μια σειρά από αποφάσεις ωστόσο στο τελευταίο αυτό κομμάτι δεν συμμετείχε ο εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή:

1. Ομόφωνα αποφάσισε, αφού είχαν εγκριθεί οι τεχνικές προδιαγραφές από την τεχνική επιτροπή, με τη συμμετοχή των τεχνικών συμβούλων των υποψηφίων, οι οποίες θα αναρτηθούν στη επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, η επιτροπή προμηθειών να αποσφραγίσει τις προσφορές των εταιρειών ενώπιον των εκπροσώπων των υποψηφίων.

2. Ομόφωνα αποφάσισε ως βάση προσδιορισμού για τα εκλογικά κέντρα εντός Ελλάδος να είναι κατά προσέγγιση ο αριθμός 900 και για τα εκλογικά τμήματα, επίσης κατά προσέγγιση, να είναι ο αριθμός 1300.

3. Κατά πλειοψηφία αποφάσισε το αντίτιμο συμμετοχής στις εκλογές για όλους τους ψηφοφόρους να είναι τα 3 ευρώ, ενώ οι εκλογικοί κατάλογοι που θα χρησιμοποιηθούν να είναι όπως και το 2009 οι εκλογικοί κατάλογοι του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συνεδρίαση της Κ.Ο. την Τετάρτη

Εν μέσω αυτού του κλίματος, συνεδριάζει την Τετάρτη στις 18:00 η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Το “παρών” θα δώσει και ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος αναμένεται να λάβει και τον λόγο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: