Ευχή Περδίκη σε Κοτζιά να πείσει την κυπριακή ηγεσία να ακολουθήσει την συνεπή του στάση




Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης ευχαρίστησε στη διάρκεια συνάντησης τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά για τη σταθερή του στάση στο θέμα των εγγυήσεων και των τουρκικών στρατευμάτων, ευχόμενος να πείσει την κυπριακή ηγεσία να ακολουθήσει την ίδια αποφασιστική στάση.

“Ευχαριστήσαμε τον κ. Κοτζιά για τη συνεπή και σταθερή του στάση στο θέμα των ξένων εγγυήσεων και στην ανάγκη για άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο”, είπε ο κ. Περδίκης ύστερα από συνάντηση με το Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών.

Πρόσθεσε ότι “ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στο έργο του και πρωτίστως ευχηθήκαμε να πείσει πρώτα και κύρια και την κυπριακή ηγεσία να ακολουθήσει την ίδια συνεπή και αποφασιστική στάση σε αυτά τα πολύ σημαντικά θέματα”.

Ικανοποίηση Συμμαχίας Πολιτών για δηλώσεις Ελληνα ΥΠΕΞ

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση της Συμμαχίας για τις “ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις του Ελληνα Υπουργού Εξωτερικών”, οι οποίες, όπως είπε, επανατοποθετούν το Κυπριακό ως θέμα εισβολής και κατοχής.

“Εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας από τις θέσεις του ΥΠΕΞ της Ελλάδας. Οι ξεκάθαρες πολιτικές του θέσεις που επανατοποθετούν το Κυπριακό ως θέμα εισβολής και κατοχής αλλά και οι θέσεις του για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της κατάργησης των εγγυήσεων είναι θέσεις που ελπίζουμε ότι και η κυπριακή Κυβέρνηση με τον ίδιο ξεκάθαρο πολιτικό λόγο θα τις υιοθετήσει και στηρίξει” είπε ο κ. Λιλλήκας ύστερα από συνάντηση που είχε με τον κ. Κοτζιά.

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε τις ανησυχίες της Συμμαχίας σε σχέση με την τουρκική στάση και είπε ότι οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι ότι η Τουρκία μπορεί να δείξει πνεύμα συμβιβασμού στο Κυπριακό. “Σε εμάς εναπόκειται – και αυτή ήταν η θέση μας αλλά και η θέση και του Υπουργού – να υπερασπιστούμε θέσεις αρχών στη λύση του Κυπριακού”, κατέληξε.

Γιωργάλλας: Η Ελλάδα έχει ξεκάθαρες θέσεις στο Κυπριακό

Εχουμε ανάγκη σήμερα στην Κύπρο από τις ξεκάθαρες θέσεις της Ελλάδας στο Κυπριακό όπως αυτές εκφράστηκαν από τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Μιχάλης Γιωργάλλας.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε στη Λευκωσία με τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών, ο κ. Γιωργάλλας είπε ότι “ο ξεκάθαρος και συγκεκριμένος λόγος του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας για το Κυπριακό είναι κάτι που έχουμε ανάγκη σήμερα στην Κύπρο διότι η εσωτερική εικόνα που παρουσιάζουμε με τις διάφορες διαφορετικές προσεγγίσεις συγχύζουν τους εξωτερικούς παράγοντες που θέλουν να εμπλακούν”.

Πρόσθεσε ότι η σαφής υποστήριξη της Ελλάδας όπως εκφράστηκε και στη συνάντηση από τον Υπουργό Εξωτερικών σε συγκεκριμένα θέματα όπως είναι οι εγγυήσεις και η αποχώρηση των στρατευμάτων είναι ξεκάθαρες θέσεις, οι οποίες δίνουν και τη σαφή πρόθεση της Ελλάδας να ενισχύσει τον κυπριακό ελληνισμό.

Το ΑΚΕΛ επιμένει στις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού, λέει ο Αντρος Κυπριανού

Το ΑΚΕΛ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου η εν εξελίξει προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού να αποδώσει, δήλωσε ο ΓΓ του κόμματος Αντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ θα επιμένει μέχρι τέλους στις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού. Ο κ. Κυπριανού είχε χθες το απόγευμα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, είπε ότι η συζήτηση με τον κ. Κοτζιά ήταν πολύ ουσιαστική, και επαναβεβαιώθηκε “η ταύτιση των θέσεών μας σε ό,τι αφορά την ουσία της λύσης του Κυπριακού, και τα ζητήματα που είναι σημαντικά για μας και στα οποία θα επιμείνουμε μέχρι τέλους, στις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού”.

Χαιρόμαστε, πρόσθεσε, γιατί αποτελούν τις ίδιες αρχές πάνω στις οποίες η ελληνική κυβέρνηση βασίζει τις θέσεις της αναφορικά με τη λύση του Κυπριακού.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ζήτησε επίσης από τον Ελληνα ΥΠΕΞ ενημέρωση για τις επαφές που είχε και αφορούσαν το Κυπριακό.

“Ως ΑΚΕΛ θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, αυτή η προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη να αποδώσει, επιμένοντας όμως στις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού”, κατέληξε.

ΚΥΠΕ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: