Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Ολάντ




Δρακόντεια μέτρα λαμβάνονται από την ελληνική αστυνομία για την επίσημη επίσκεψη από σήμερα στην Αθήνα του Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί θα διατεθούν για την λήψη των μέτρων ασφαλείας. Οι δρόμοι διέλευσης του Γάλλου Προέδρου θα κλείνουν αρκετή ώρα πριν, και από χθες παρέχονται συμβουλές στους Αθηναίους ποιους να αποφεύγουν, και σε ποιες ώρες. Επίσης, η Ελληνική Αστυνομία ζητεί από όσους δεν έχουν δουλειά, να αποφύγουν να κατεβούν από τα προάστια στο κέντρο της πόλης.

Αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε όλα τα μέρη που θα επισκεφθεί ο κ. Ολάντ, ενώ θα υπάρξει και συνεχής εναέρια παρακολούθηση με ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την δεύτερη μέρα της επίσκεψής του, ο κ. Ολάντ θα εκφωνήσει στην Βουλή των Ελλήνων  ομιλία, παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας. Και εκεί, τα μέτρα θα είναι πολύ αυστηρά, όπως έχουν ήδη ειδοποιηθεί ακόμα και υπάλληλοι της Βουλής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει προς αυτούς σύσταση, κατά την παραμονή του Γάλλου Προέδρου στο κοινοβούλιο, να αποφύγουν να μετακινούνται εντός αυτού.

Διπλωματική πηγή στην Αθήνα δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι τα ασυνήθιστα αυστηρά μέτρα για την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου (δεν υπήρξαν τέτοια κατά την επίσκεψη πέρυσι της κυρίας Μέρκελ), πρέπει να ζητήθηκαν από τις γαλλικές αρχές και πιθανώς να οφείλονται στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην γενικότερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ιδίως μετά την τρομοκρατική επίθεση πριν δύο εβδομάδες στην Άγκυρα.

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης, Ελλάδα, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: