Διχασμός της Ν.Δ. στη …Μαδρίτη για τα μάτια της Ντόρας




Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με δεδομένο το κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας στον δρόμο προς τις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου, αναμένεται η κοινή παρουσία όλων των υποψήφιων αρχηγών στο εκλογικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.

Το κόμμα θα εκπροσωπήσει ως πρόεδρος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, την πρόταση του οποίου να παραβρεθούν στο συνέδριο του ΕΛΚ έχουν αποδεχθεί οι τρεις συνυποψήφιοι, κ. Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης, οι οποίοι και θα δώσουν το “παρών” στη Μαδρίτη.

Οι προβολείς θα στραφούν αναπόφευκτα και στους κ. Σαμαρά και Μπακογιάννη, οι οποίοι θα συμμετάσχουν επίσης στο συνέδριο του ΕΛΚ -ο πρώτος προσκεκλημένος να μιλήσει σε ειδική εκδήλωση- μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας της κ. Μπακογιάννη για τη θέση αντιπροέδρου του ΕΛΚ και τις καταγγελίες που διατυπώθηκαν από το περιβάλλον της για παρασκηνιακή υπονόμευση από την πλευρά Σαμαρά.

Ο κ. Μεϊμαράκης, πάντως, αναμένεται να μεταβεί στην ισπανική πρωτεύουσα με… τον αέρα μίας ακόμη δημοσκόπησης -αυτή τη φορά της εταιρείας PRORATA για την “Εφημερίδα των Συντακτών”- που του δίνει προβάδισμα στην κούρσα για την ηγεσία.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, το 50% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Σεπτεμβρίου πιστεύουν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα κέρδιζε τον Αλέξη Τσίπρα. Το 23% επιλέγει τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 20% και ο Αδωνις Γεωργιάδης με 7%.

Στο ερώτημα ποιος από τους υποψήφιους θα εφαρμόσει αποτελεσματικότερα τις μεταρρυθμίσεις, το 48% απαντά ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης, ποσοστό 27% συγκεντρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ακολουθούν ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 18% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7%.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξαπέλυσε σήμερα επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι έχει κρυφή ατζέντα. “Μιλούν -είπε- για νέες έκτακτες εισφορές σε μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, μαγαζάτορες, μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Προφανώς πρόκειται για τις ουρές που έκρυβαν προεκλογικά και ομολογούν τώρα”.

Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Μega”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως το δίλημμα ανάμεσα στο νέο και το παλαιό δεν αποτελεί οδηγό για την εκλογή νέου αρχηγού στη ΝΔ. “Ψάχνουμε το αντίθετο του κ. Τσίπρα, όχι τον κλώνο, διότι αν επιχειρήσουμε να πάμε πάλι με την επιλογή των κλώνων και πάλι θα χάσουμε” είπε.

Από την Καστοριά, όπου και ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Βόρειο Ελλάδα, ο Αδωνις Γεωργιάδης έστειλε μήνυμα νίκης λέγoντας: “Θα δώσουμε την απάντησή μας εκεί που πρέπει. Στην κάλπη, στις 22 Νοεμβρίου. Για μία Νέα Δημοκρατία σύγχρονη, για μία Νέα Δημοκρατία ισχυρή που θα αλλάξει την Ελλάδα και θα την κάνει όπως την ονειρευόμαστε και όπως της αξίζει”.

Τα χαρτιά του για το μέλλον της Νεας Δημοκρατίας άνοιξε ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε συγκέντρωση στο Γκάζι, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως “μόνον όταν θεμελιώσουμε σωστά και με τρόπο σύγχρονο τη βάση μας, και κινηθούμε από ‘κάτω-προς–τα-πάνω’, τότε μόνο μπορούμε να μετασχηματίσουμε τη Νέα Δημοκρατία, από αρχηγικό κόμμα των κλειστών συστημάτων, σε σύγχρονο κόμμα-οργανισμό”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: