Τζιχαντιστές τρομοκράτες ενδέχεται να βρίσκονται μεταξύ των προσφύγων-μεταναστών, λένε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι




Μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) μπορεί να βρίσκονται ανάμεσα στους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που φτάνουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεζ Ντίαζ.

Αξιωματούχος του Ισλαμικού Κράτους είχε αναφέρει, λίγες ημέρες πριν, πως 4.000 άνδρες της οργάνωσης έχουν φτάσει σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, προσποιούμενοι τους μετανάστες-πρόσφυγες.

«Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί απειλή και για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για ευνόητους λόγους. Είναι μια πραγματικότητα που οι πρέπει να λάβουμε υπόψη», δήλωσε ο Ντίαζ.

Ο υπουργός δήλωσε πως η απειλή τρομοκρατικής διείσδυσης στην Ισπανία δεν μπορεί να αποκλειστεί και δεσμεύτηκε για λήψη των κατάλληλων μέτρων για την αποτροπή μιας τζιχαντιστικής εισβολής στην Ισπανία.

Η πιθανότητα διείσδυσης τζιχαντιστών, εμφανιζομένων ως μετανάστες ή πρόσφυγες, στην Ευρώπη δεν μπορεί, επ’ ουδενί, να αποκλειστεί.

Η ουγγρική τηλεόραση ανέφερε πως οι ειδικές δυνάμεις της χώρας εντόπισαν, μέσω των λογαριασμών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ισλαμιστές τρομοκράτες που εισήλθαν στην δυτική Ευρώπη.

Ο επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών (BND) Γκέρχαρντ Σίντλερ δήλωσε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι τρομοκράτες του ΙΚ μπορεί να εισέλθουν στην Γερμανία παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους σαν πρόσφυγες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (ΓΣ), Sputnik

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: