Την ανάγκη άμεσης εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας




«Δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολών στις μεταρρυθμίσεις που είναι αυτονόητες για την ομαλή πορεία της χώρας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του, με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Αντώνη Μανιτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος «ο χρόνος είναι πολύ πυκνός, η κρίση πολύ βαθιά και οι μεταρρυθμίσεις αναγκαίες για να μπορέσουμε να ξαναβρούμε τον δρόμο μας το συντομότερο δυνατό. Κάποιοι μπορεί να νομίζουν ότι έχουμε την πολυτέλεια να τις αναβάλουμε για το μέλλον. Δεν έχουμε κανένα τέτοιο δικαίωμα ούτε πολυτέλεια».

O κ. Παυλόπουλος, είπε πως ορθώς η υπηρεσιακή κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για αυτή που θα προκύψει από τις εκλογές, επί του προκειμένου.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το υψηλό αίσθημα ευθύνης του κ. Μανιτάκη στην έννοια της συνέχισης του κράτους σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, καθώς και την συμβολή του για την ομαλή διεξαγωγή των επικείμενων εκλογών.

Ο υπηρεσιακός υπουργός απάντησε πως ο πρώτο και κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.
Πρόσθεσε δε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει όλες οι τυπικές διαδικασίες που προβλέπονται από την νομοθεσία, ώστε να διασφαλιστούν όλες οι ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή τους.

Ο κ. Μανιτάκης ανέφερε ότι το δεύτερο ζήτημα που απασχολεί την Κυβέρνηση αυτό το διάστημα είναι το ζήτημα των διαρθρωτικών αλλαγών, που έχει ανάγκη η χώρα.

«Στο πλαίσιο της συνέχειας του Κράτους και της Διοίκησης και διατήρησης ζωντανής της θεσμικής μνήμης, εγκύψαμε στον σχεδιασμό των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που είχαν προετοιμάσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια, σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

»Προωθήσαμε τα σχέδια αυτά και θα τα παραδώσουμε στη νέα κυβέρνηση που θα έρθει. Έχει γίνει ένας αρκετά ολοκληρωμένος, σχεδιασμένος, επεξεργασμένος σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της.

»Αυτό που απομένει τώρα στη μέλλουσα Κυβέρνηση είναι να οικειοποιηθεί αυτό το σχέδιο μεταρρυθμίσεων, να το επεξεργαστεί και να το προσαρμόσει, να το οικειοποιηθεί και η πολιτική εξουσία και η Δημόσια Διοίκηση και να το εφαρμόσει με συνέπεια», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Δήμητρα Κατσιμεντέ)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: